Sphere Rex - For Electronics and Piano

Sphere Rex on yhden Cyclotimia-yhtyeen jäsenistä sooloprojekti. Se on erittäin minimalistista ambientia, jossa aivan ohuen retrovälineillä tehdyn konetaustan päälle soitetaan hidasta, harvaa pianoa. Muutamalla raidoista konetta on hiukan enemmän, esimerkiksi tuulimaisena aaltona, mutta silloinkin kyse on selvästi sivuelementistä. Tuloksena on syntynyt todella hieno ambient-levy, unettava sanan positiivisessa merkityksessä.

Artisti: Sphere Rex
Formaatti:
cd
Levy-yhtiö: Zhelezobeton / Monopoly / Shadowplay
Julkaisuvuosi: 2008
Painos: 500 kpl
Kesto: 41:39

On hyvin vaikeaa sanoin kuvata sitä tunnetta, jonka Sphere Rexin musiikki tuottaa. Levyn sävy on hyvin melankolinen, mutta silti kirkas. Mikä tahansa sen kappaleista olisi aivan oikeassa paikassa niin taidegalleriassa, konserttisalissa tai pimeässä olohuoneessakin.

Ehdoton helmi, jonka sävyt ovat sekä täysin ajankohtaisia että tekevät selkeästi kunniaa ambientin pioneereille.

Sphere Rex is the solo project of one member of Cyclotimia. It is very minimalist ambient, where on top of a very thin, retro-style machine background is played a slow, sparse piano. On a few tracks, there's a bit more machine, in things such as wind-like waves, but those are nevertheless just small extra elements. The result of all of this is a fine ambient album, sleep-inducing in the best sense of the phrase. It is very hard to describe the feel produced by the music of Sphere Rex. Its tone is very melancholic, yet bright. Any of its songs would feel just as appropriate in art galleries, concert halls and dark living rooms.

A definite gem, the shades of which both are fully contemporary and yet pay definite homage to the pioneers of ambient music.