Niko Skorpio - To Give Light to that Which is Without

 

Tälle minialbumille on koottu kaksi liveraitaa ja yksi erillisteos. Avaamassa on taltiointi Nikon erinomaiset yleisöpalautteet saanut ambientsetti Ripir Siatris Living Room -klubin päättäjäisistä. Se on käytännössä yhtä lyhyttä puhepätkää ja sen takana tapahtuvia muutoksia, matka hypnoosiin joka yhtäkkiä repeilee voimakkuuksien ja intensiivisyyden vaihdellessa. Puhe katoaa lopulta ja sen tilalle tulee lapsikuoron kautta hajanaisempaa aineistoa, pulputusta ja sihinää jotka muodostuvat lopulta drone-aalloiksi.

Artisti: Niko Skorpio
Formaatti:
CD-R
Levy-yhtiö: Some Place Else
Julkaisuvuosi: 2005
Painos: 93kpl
Kokonaiskesto: 44:32
Kappaleita: 8

Toisena soi Nigredo II, tuulisemman ja maisemallisemman oloinen teos hankauksilla ja uhkaavilla murinoilla, raita joka jättää ainakin minut hiukan kylmäksi vaikka täyttääkin tilan todella kauniisti. Kiekon päättää selvästi erilainen, napsuvin dronein ja kliinisin irtoäänin avautuva live-kappale Putrid Seed BAF-festivaaleilta helmikuulta 2005. Sen hajanaista tunnelmaa hallitsee voimakas kaiku, joka yhdistää palaset kokonaisuudeksi. Rakenteellisesti se on levyn ehdottomasti kiinnostavin teos, mutta on niin voimakkaasti "esitetyn" oloinen ettei se kosketa kunnolla. Lähinnä voisin sanoa että se on taiteellisesti valtavan hieno raita, mutta en vain satu pitämään siitä lainkaan. Veikkaan sen kuitenkin olevan monelle muulle levyn ehdoton huippukohta.

To Give Light maistuu selvästi välityöltä, dokumentilta vaihtoehtoisista tulkinnoista varsinaisten albumien sivulla. Sellaisena se on erittäin vahva, vaikka jakaneekin mielipiteitä. Vakavasti tehdyn ambientin harrastajalle tämä ei taatusti tuota pettymystä, vaikka ei pitäisikään kiekon koko sisällöstä.Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot