Scorpion Wind - Heaven Sent

Death in Junen Tampereen keikalta hihaani tarttui tämä Boyd Ricen (NON), Douglas P:n (Death in June) ja John Murphyn (mm. SPK) yhteisprojekti vuodelta 1996. Se tuntuu muodostavan loogisen sillan tunnetumpien Boyd Rice and Friends-nimikkeellä julkaistujen levyjen Music, Martinis and Misanthropy (1990) ja Wolf Pact (2001) välille. Ihmettelenkin miksi tätäkin tekelettä ei ole julkaistu Boyd Rice and Friends-levynä.

 

Artisti: Scorpion Wind
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Neros/Twilight Command
Julkaisuvuosi: 1996
Kokonaiskesto: 59:55
Kappaleita: 11

Hellyyttävällä "fasistisedät ja koalakarhu"-kuvituksella koristeltu levy sisältää melodista, rauhallista rituaalifolkkia mm. akustisella kitaralla, viululla ja bassokitaralla ja Boyd Ricen puhelaululla. Yhdistelmä on niinkin onnistunut että on ihme ettei tämä levy ole tullut sen tunnetummaksi. Jousimelodiat ovat kauniimpia kuin useimmilla uudemmilla neofolk-levyillä ja rytmit vahvoja. Kappaleet kuten Boyd Ricen lempiharrastuksesta kertova In Vino Veritas ja levyn aloittava Love Love Love (Equilibrium) ovat jo jonkintasoisia helmiä. Kappaleiden nimet ja tyyli muistuttavat vahvasti ruotsalaisesta Ordo (Rosarius) Equilibriosta, ja pistääkin miettimään kuinka paljon tämä levy on mahtanut vaikuttaa Ordon tyyliin. Levyn ehdottomat jalokivet ovat kuitenkin eeppinen Cruelty of the Heavens sekä jylhän melodinen Path of the Cross. Levyn ainoa oikeasti huono kappale on puuduttava Never Believe.

Scorpion Wind on jostain syystä hieman unholaan jäänyt pieni klassikko, jota voin suositella kenelle tahansa. Rice/Pearce-yhteistöiden parhaimmistoa!

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot