Proiekt Hat - X

Pienipainoksisista vinyyleistä tunnettu ruotsalainen Proiekt Hat on julkaissut ensimmäisen virallisen kasettijulkaisunsa, mikä sopii yhtyeen tyyliin kuin metallitynnyrit industrial-musiikkiin. Proiekt Hatin musiikki ei ole kokenut suuria muutoksia vuosien varrella, vaikka yhtyeeltä onkin ilmestynyt jo viisi täyspitkää vinyyliä. Myös X on samaa tuttua vanhan old school -industrialia, joka on alusta loppuun kiitosta Mauthausen Orchestran ja Maurizio Bianchin kaltaisille teollisuusmetelin pioneereille.

 

Artisti: Proiekt Hat
Formaatti: kasetti
Levy-yhtiö: Xn Recordings
Julkaisuvuosi: 2005
Painos: 186 kpl.
Kokonaiskesto: 48 min.
Kappaleita: 5

Kasetin ensimmäisellä puolella on neljä kappaletta, jotka ovat tyypillistä Proiekt Hatia. Oma suosikkini on rytmikäs Robotomy, joka jyrää alusta loppuun höyryjyrän tavoin. Yhtyeen aiempaan materiaaliin verrattuna X tuo eniten mieleen Lebensunwerten Leben -levyn materiaalin. Nauhan toisella puolella on vain yksi todella pitkä ja monia eri osia sisältävä erinomainen kappale By means of fair or foul, joka toimisi pienempiin palasiin pätkittynä useampanakin kappaleena.

X on Proiekt Hatin monipuolisin ja paras julkaisu tähän mennessä. Toivottavasti vanhahtava formaatti ei vaikuta siihen, että kasettia pidettäisiin jonkinlaisena sivutyönä. Hankkimisessa kannattaa joka tapauksessa pitää kiirettä, sillä 186 kappaleen painos jää tuskin levy-yhtiön kaappiin pölyä keräämään.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot