Pimentola / Dead Man´s Hill - split

Siitä onkin aikaa kun viimeksi Pimentolalta on tullut varsinaisesti tuoretta julkaisua todella vakuuttavan Tuoni pauloo tiukoin sitein-ep:n jälkeen. Kesällä tuli toki jonkinlainen kokoelma-CD Pimentolan vanhaa materiaalia, parilla uudella raidalla höystettynä, joka osoitti kuinka häkellyttävästi Lempo on kehittynyt alkuajan metallivaikutteisista neoklassisista sävellyksistään.

 

Artisti: Pimentola / Dead Man´s Hill
Formaatti: CD-R
Levy-yhti÷: Lempo
Julkaisuvuosi: 200
5
Painos: 500 kpl.
Kesto: 35:27

Kappaleita: 6

Pimentola aloittaa splitin hyvin ritualistisen toistavalla kappaleella Sairaus Ryömii Silmistäsi Sisään (Krankheit schleicht sich durch deine Augen rein) I, jossa mantraamista yhdistellään todella hyvänkuuloisesti rummutteluun. Vaikka tyylissä on yhtenäisyyksiä mm. Herbst9:ään tai Tribe of Circlen parhaimmistoon, on Pimentolan soundi erehtymättömästi aivan omansa, persoonallinen ja kypsä. Osa II yllättääkin tuon jälkeen varsin perusteellisesti sähköisillä rytmeillään, joissa on jopa tanssittavaa old school-henkeä, eivätkä ulvovat kitaratkaan kuulosta siinä yhtään pahalta. Hautajaismarssimainen III-osa ei pysty ensimmäisen kahden jälkeen samanlaiseen vakuuttavuuteen.

Profetiallisella puhesamplella aloittaa oman osuutensa Dean Man´s Hill, jota on luonnehdittu "In Slaughter Nativesin kaltaiseksi"... ei vaadi pitkää kuuntelua havaita että kyse on enemmästä kuin lievästä samanhenkisyydestä - suoraan sanottuna Dean Man´s Hill voi hyvinkin olla hävyttömin tapaus soundin, tyylin ja koko konseptin aivan suorasta nyysimisestä, laulutyyliä myöten, mitä olen kuullut. Lienee turhaa sanoa että yritys kalpeaksi kopioksi Jouni Havukaisen manaamasta uhmakkuudesta. Jos minulla olisi valtaa, määräisin epäröimättä koko Dead Man´s Hillin häpeäpaaluun röyhkeydestään.

Vaikka puolet levystä muodostaa aikamoisen antikliimaksin, on se pelkästään Pimentolan erittäin onnistuneiden raitojen vuoksi enemmän kuin edullisen hintansa väärti. Varsin kivat pahvikannet eivät myöskään haittaa.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot