Organized Resistance - Day of the Rope

Amerikkalaista voimaelektroniikkaa joka ei ole poliittisesti valveutuneille tai eettisille kuluttajille, sillä tämä on aivan suoraa white power-linjaa, ei industrialille tyypillistä yhteiskuntapessimististä taiteellista tehokeinoa tai ääriliikkeillä mässäilemistä (Freak Animalin motivaatio julkaista tämä voikin jo olla eri juttu). Tuoreessa Degenerate-lehden haastattelussa vokalisti Brethren (joka tekee myös omalla nimellään melua) haukkuukin oikeistokuvastoa shokkiarvona käyttäviä industrial-artisteja ja sanoo että ainakin hänellä itsellään on munaa seistä sanojensa takana. Itsestäni tuntuu että herralta on kenties mennyt osa ajatuksesta ohi. Se ei kuitenkaan estä avomielistä kuulijaa nauttimaan tästä omien suodattimiensa kautta, sillä tässä on kyseessä todella harvinaisen laadukasta voimaelektroniikkaa.

 

Artisti: Organized Resistance
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Freak Animal
Julkaisuvuosi: 200
5
Kesto: 34:06

Kappaleita: 11

Itseasiassa Organized Resistancen tyylinen suora poliittisuus sopii voimaelektroniikkaan oikein hyvin ja Brethrenin vokaaleissa kuultava rehellinen aatteen palo on vaikuttavaa, oli hänen kanssaan samaa mieltä tai ei. Yhtyeen tyylissä on havaittavissa ennen kaikkea aimo annos Grey Wolvesin vaikutusta, erittäin positiivisella tavalla. Jos Grey Wolvesin tuorein Division-albumi oli joillekin pettymys siinä että engelsmannien soundi ei ole juuri kehittynyt mihinkään vuosien saatossa, voisi Organized Resistancea kuvailla melkeinpä siksi mitä kehittyneempi Grey Wolves-soundi olisi voinut olla. Ääni on paksu, aggressiivinen ja jyräävä, mutta kuitenkin voiman ytimessä on enemmän yhteistä vanhemman kuin uudemman polven voimaelektroniikan kanssa, se on enemmän mahtipontinen kuin ilkeä, hitaasti jylläävä kuin nopeasti jyskyttävä tai myrskyisä. Suurin yhtäläisyys kuitenkin löytynee julistavista, ja Grey Wolvesin tapaan karusti riimitetyistä vokaaleista. Hieno veto on myös ollut lisätä hiljaisempia (jopa hartaita?) kappaleita kuten Tools of Communication osat 1 ja 2, jotka tuovat sekä tervetullutta vaihtelua levyn kulkuun että enemmän tehoa karkeille kappaleille.

Itse asetan Organized Resistancen samaan lokeroon Militian kanssa - en allekirjoita kummankaan aatteita, mutta pystyn silti saamaan antaumuksellisesta ja tulisen energisestä paasaamisesta paljon irti, etenkin kun se toteutetaan todella onnistuneessa taiteellisessa muodossa. En yleensäkään piittaa politiikasta taiteessa, mutta joissakin tapauksissa aatteellisuus, ääripäästä tai toisesta, voi toimia polttoaineena todella upeaan ilmaisuun.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot