Ordo Rosarius Equilibrio & Spiritual Front - Satyriasis - Somewhere Between Equilibrium and Nihilism


Satyriasis on Cold Meat Industryn tuorein kahden artistin, Ordo Rosarius Equilibrion ja Spiritual Frontin yhteisjulkaisu. Levyllä on molemmilta kolme omaa ja kaksi yhteistäistä kappaletta. ORE:n osuus ei tuo mukanaan yllätyksiä. Vaikka Tomasin harkiten kirjoitetut sanoitukset ovat edelleen alan parhaimmistoa ja levyllä ovat läsnä aiemmilta levyiltä tutut elementit, en voi väittää innostuvani ORE:sta enää samalla tavalla kuin kuullessani ensi kerran Triumph of the Light and the 13 Shadows of Loven.

Artisti: Ordo Rosarius Equilibrio & Spiritual Front
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Cold Meat Industry
Julkaisuvuosi: 2005
Kokonaiskesto: 35:02
Kappaleita: 8

Yhtyeen uusi melko rauhallinen materiaali tuntuukin pieneltä pettymykseltä, koska periaatteessa tämä on jo kuultu aikaisemmilla levyillä paremmin tehtynä. Varman päälle ottamisen sijaan kaipaisin yhtyeeltä vastaavaa kokeilunhalua kuin esimerkiksi Arcanalta, joka uskalsi uudistua tehtyään ensin samalla konseptilla levyjä lähes 10 vuotta. Italialaisen Spiritual Frontin musiikki on jännä sekoitus Aurora-levyn aikaista Ain Sophia ja 4 AD -tyylistä tummaa poppia ja ORE:n tavoin myös se tekee oman konseptinsa puitteissa kaiken periaatteessa juuri niin kuin pitääkin. Tästä huolimatta - tai juuri tästä johtuen - yhtyeen kappaleet ovat kovin yllätyksettömiä, melko tavallisia tummanpuhuvia pop-sävellyksiä tarttuvine kertosäkeineen. Vuosia sitten olisin varmasti innostunut Spiritual Frontista aivan toisella tavalla, mutta nyt yhtye ei erotu kymmenistä muista saman alan yrittäjistä juuri mitenkään.

Kaikin puolin hyvin tehtyä ja toteutettua musiikkia kummaltakin yhtyeeltä, mutta ei kovinkaan innovatiivista tai tuoretta.

Jaakko Penttinen


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot