Ordo Rosarius Equilibrio - 4 Play

EP 4 Play on kuin OREn edelliseltä, loistavalta albumilta olisi leikattu syrjään neljä hillitympää raitaa, niin samantyyppisissä tunnelmissa mennään. Tai ainakin melkein - kappaleet ovat itse asiassa sen verran pehmeitä, että muistuttavat pikemminkin yhtyeen hieman varhaisempaa tuotantoa. Vetävimmäksi nousee erittäin tarttuva, mahtava First Death (Every Man is a Moth to the Flame), jossa kekseliäs tausta rytmittää sopivasti duon jäsenten puhelaulua.

Artisti: Ordo Rosarius Eqilibrio
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Out of Line
Julkaisuvuosi: 2013
Kokonaiskesto:

Levyllä hyödynnetään erittäin hyvin kitaraa, bassoa ja Matt Howdenin (Sieben) viulua, mikä tuottaa muutaman kuuntelun jälkeen kuulijan mielessä uuden hypyn, kohti innostusta saada käsiinsä seuraava OREn kokopitkä, jolla toivottavasti on mukana samoja soittajia.

Maistiainen, mutta ei pelkkä väliteos, todellakaan, vaikka siltä ensialkuun vaikuttaakin. Tyylipuhdasta Ordoa, kauniin luontevana.

The EP 4 Play seems like four restrained tracks cut off from ORE’s preceding, brilliant album. It is so close to it in mood. Or so it just appears - in truth, the songs are so smooth that they are actually closer to the band’s slightly earlier works. The leading piece is  First Death (Every Man is a Moth to the Flame), a magnificent, captivating song where a clever background puts excellent rhythm to the duo’s speech-vocals. The disc makes great use of guitar, bass and Matt Howden’s (Sieben) violin, a fact that after a few listens makes the listener skip into a whole new level, an enthusiasm for a new album that hopefully will feature the same guest musicians.

A taster, surely, but not just something published between albums, despite at first glance appearing so. Pure Ordo, in a beautifully natural way.