Ordeal - Traumende

Arabivaikutteista etnoambientia. Laulua on vähän, ja sekin usein ei-lyyristä. Kokonaisuus kuulostaa tottuneeseen korvaan varsin oudolta, sillä instrumentit poikkeuksellisesti erottuvat selkeästi toisistaan. Ensialkuun lupaavalta vaikuttavassa levyssä on pari selkeää ongelmaa: Tekstitetyt kappaleet jäävät irralliseksi, eikä Gabriele S:n sinällään kaunis ääni oikein sovi niihin.

 

Artisti: Ordeal
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Eibon
Julkaisuvuosi: 1997
Kokonaiskesto: 48:17
Kappaleita: 12

Ne eivät kuitenkaan jää niin irrallisiksi, etteikö kuulija ehtisi turtua koko levyn läpi kulkevaan unenomaisuuteen. Yksittäin poimittuna muutama raita toimii mainiosti, erityisesti alle sabbic, mutta mitään Trial of the Bow:n tasoista on aivan turha odottaa. Italialainen synaperinne kuuluu koko ajan läpi, ja satunnaiset industrialpalasetkin tuntuvat asiayhteyteen kuulumattomilta sen sijaan että rikastuttaisivat äänimaisemaa. Niiden seurauksena tätä ei voi oikein käyttää edes kutumusiikkina.

Näppärä ja välillä kauniskin, mutta kovin pitkäveteinen levy. Sisällön olisi voinut tiivistää puoleen, niin tästä olisi saatu paljon parempi.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot