Operation Cleansweep - Munich 18/8/2002: Propaganda for a New Century

Voimaelektroniikasta olen viime aikoina voinut todeta että erityisesti vanhojen saksalaisten klassikkonimien kohdalla materiaali on usein parhaimmillaan livetaltiointeina. Varmasti paras tunnettu esimerkki tästä on Genocide Organin Remember tupla-LP. Nyt myös klassikoksi laskettava Operation Cleansweep on julkaissut live-LP:n italian kulttilevymerkillä Xn Recordings.

 

Artisti: Operation Cleansweep
Formaatti: LP
Levy-yhtiö: Xn Recordings
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 400 kpl.
Kappaleita: 9

Xn Recordings tunnetaan myös näyttävistä julkaisuistaan ja kyllä tätä metallilevyllä sinetöityyn pahvikoteloon pakattua verenpunaista vinyyliä kelpaakin katsella. Levy alkaa mahtipontisen hitaasti, jopa melodisesti kappaleella The Call to Die, jossa meluvallit ja aaltoilevat ujellukset kasvavat vasta hiljalleen esiin. Seuraava YHWH:s Law lähteekin jo käyntiin monotonisen junnaavasti kuin paalutuskone. Soundit eivät asiaankuuluvasti ole liian tarkat tai terävät, niin että painopiste pysyy "voimassa", ei "elektroniikassa". Sotaisia rytmejä sekoitetaan kohinamyrskyihin ja tyylinmukaisesti hieman puuroisiin ja säriseviin vokaaleihin, niin että erilliset äänikerrokset lähes sulavat yhdeksi jyrääväksi rosoiseksi äänimassaksi, jota välillä maustetaan propagandasampleilla ja mm. kuorolaululla.

Kuvaus saattaa tuntua samalta kuin X muuta voimaelektroniikka-aktia, mutta haluan kuitenkin muistuttaa että voimaelektroniikalla ja Voimaelektroniikalla on eroa, ja siihen kyllä on syynsä että Operation Cleansweepia pidetään yhdessä esim. Genocide Organin ja Anenzephalian kanssa aivan eri arvossa kuin monia muita. Sitä on vaikea selittää, mutta nämä yhtyeet vain osaavat ilmaista sitä yksinkertaista ja karua voimaa. Ne tekevät myös julkaisuja sen verran harvoin (ja aina rajoitettuina painoksina) että tilaisuuteen kannattaa tarttua silloin kun voi. Mikäli tästä ei satu pitämään (mitä ihmettelisin) niin siitä pääsee kyllä muutaman vuoden päästä eroon moninkertaisella hinnalla.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot