Nurse With Wound - Soliloquy for Lilith

Steven Stapletonin erittäin vaihtelevatyylisen projektin ambienteimpaa laitaa. Nauttii jonkinlaista klassikon asemaa dark ambient -skenessä, mutta en todellakaan ymmärrä miksi. Ehkä tämä on ollut aikanaan uutta ja innovatiivista, mutta nyt se ainakin on lähinnä yksitoikkoista ja tylsää.

 

Artisti: Nurse with Wound
Formaatti: 2CD
Levy-yhtiö: United Dairies / Ourouborous
Julkaisuvuosi: 1988/93
Kokonaiskesto: 52:53 + 52:50
Kappaleita: 3 + 3

Ensimmäisen levyn ensimmäisen kappaleen alku on hyvinkin lupaava, mutta teema ei vain lähde kehittymään eteenpäin, vaikka aikaa sille on annettu malkein 18 minuuttia. Kakkosraidan halvalta syntetisaattorilta kuulostava ulina ei lainkaan paranna tilannetta, varsinkaan kun sitäkin jatkuu 17 minuuttia, ja sen on äänitetty selvästi edellistä kappaletta suuremmalla äänenvoimakkuudella. Taustalla on ihan kivoja kuviointeja, mutta ne hukkuvat lähes kokonaan tuon ulinan alle. Kolmannessa on sitten muutamia siriseviä kuvioita minimalistisen taustan päällä. Ja sama pituus ilman suuria muutoksia sen aikana. Koko kiekko on kuin todella huono versio Tangerine Dreamin upeasta Rubycon-albumista.

Kakkoslevy aloitetaan vanhaa Einstürzende Neubautenia etäisesti muistuttavalla vinkunakollasilla, joka yrittää olla kai ambientia eikä hälyääntä. Sen toinen ja kolmas raita, molemmat varhaisen Lustmordin tyylisiä kappaleita, ovat koko konaisuuden ainoat edes jotenkin toimivat osuudet. Ikävä kyllä kumpikin alkaa kyllästyttämään ensimmäisten viiden minuutin jälkeen. Mikä pahinta, niistä näkee miten paljon parempaan tässä olisis ollut potentiaalia.

Joku muu voi sanoa tätä levyä "minimalismin helmeksi". Minä sanon sitä vain huonoksi.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot