Northaunt - The Ominous Silence

Puristi ei välttämättä luokittelisi tätä norjalaisen Northauntin ensimmäistä levyä dark ambientiksi, mutta koska minä en ole niin tarkka sanon tätä nyt paremman termin puutteessa dark ambientiksi koska senhenkisestä tunnelmoinnista tässä kuitenkin on kyse.

 

Artisti: Northaunt
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fluttering Dragon
Julkaisuvuosi: 2000
Kokonaiskesto: 63:10
Kappaleita: 9

Northaunt maalailee surullisia, haikeita ja synkkiä maisemia. Aavemaiset tunnelmat tuovat mieleen yksinäiset talot, syvät kosteat havumetsät ja aution tuuliset tunturit. Projektin takana oleva Herleif Langaas myöntääkin Norjan luonnon olevan suuri inspiraation lähde. Northaunt käyttääkin paljon enemmän luontoääniä luomaan tunnelmaa kuin useimmat alan artistit - tuulen ujeluusta, puiden havinaa ja sateen ropinaa mutta myös putkien kolinaa. Äänten seassa käytetään akustista kitaraa, pianoa, kuiskaavaa ääntä ja myös puhetta. Levy sisältää sekä artistin alkuajan materiaalia että myöhempää, hiotumpaa tavaraa joten taso vaihtelee jonkun verran. Alkuajan materiaalissa käytetään enemmän syntikkaa kuin oikeita soittimia ja musiikki on melodiapohjaisempaa. Loppupään kappaleille aavemaista ääntään lainaa entisestä Aghast-yhtyeestä tuttu neitonen Nacht, jonka ulvonta kyllä nostaa ainakin oman ihoni kananlihalle.

The Ominous Silence on lupaava debyytti, ja miellyttävän tunnelmallista nautittavaa vaikka teekupposen parissa pimeinä syysiltoina. Levyllä on myös bonusbiisi multimediamuodossa, jolle lisämausteeksi on Herleifin ottamista mustavalkokuvista koottu "video".

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot