Northaunt - Barren Land

Kotimaansa Norjan karuista autiomaisemista ammentava Northaunt on pitkän odotuksen jälkeen saanut ulos toisen kokopitkänsä. Hylätyt autiot maisemat ja surulliset tunnelmat ovat Northauntille ominaisia.

Artisti: Northaunt
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fluttering Dragon
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 1000 kpl.
Kokonaiskesto: 00:00
Kappaleita: 10

Levy alkaa komeasti autiomaan tuulahduksin, joita säestää varsin ambientille perinteikkäät "leijuvat" syntikat, majestisin lopputuloksin. Kenttänauhoitusten käyttö suurissa määrin on Northauntin ominaispiirre ja suurin vahvuus. Ne saavat musiikin tuntumaan aidolta ja läsnäolevalta. Monissa muuten hyvissä kappaleissa on kuitenkin liikaa melodioita. Hienovaraisesti käytettynä, kuten kappaleella A Silent Battle tai The Fire ne toimivat mainiosti, mutta muualla niiden välittämä surullisuus tuntuu hieman liioitellulta. Samoin tuntuu että moniin kappaleisiin on tungetty liikaa tavaraa. Minimalistisemmat kappaleet kuten Whiteout tai Varghjerte toimivat kuitenkin ehdottomasti paremmin. Niistä todella välittyy yksinäisyyden ja tyhjyyden tunne.

Barren Land on loppujen lopuksi hyvin samanlainen levy kuin debyytti The Ominous Silence. Barren Land on rauhallisempi ja jonkin verran hiotumpi, mutta muuten periaatteessa samoista elementeistä tehty. Nord Ambient Alliance-kokoelman pohjalta olisin odottanut hieman viileämpää ja vähemmän tunteellista materiaalia, mutta ehkä sitä on odotettavissa vastaisuudessa sillä Barren Land koostuu käsittääkseni aika vanhoista nauhoituksista? Hyvää tunnelmointia kuitenkin autioiden ja yksinäisten maisemien rakastajille.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot