NON - Live in Osaka

 


DVD-julkaisu NONin legendaarisesta keikasta Osakassa vuonna 1989. Levy sisältää keikkataltioinnin lisäksi Boyd Ricen kommenttiraidan, kuva-albumin sekä bonuksena kaksi NON musiikkivideota, tai lyhytelokuvaa, miksi niitä nyt sitten kutsuisi - Invocation (one) ja Black Sun.

 

Artisti: NON
Formaatti: DVD
Levy-yhti÷: Caciocavallo
Julkaisuvuosi: 200
5
Kesto: 26:17 +
5:59 + 9:19

Osakan keikalla esiintyy Boyd Rice, kaksi rumpalia ja taustalla pyörähtää jossakin vaiheessa myös ainakin Rose mc Dowall. Keikka on todella kämäisesti taltioitu yhdellä staattisella kameralla salin takaosasta niin että Boyd Ricen pystyy kuvasta juuri ja juuri tunnistamaan. Tapahtuma on varmasti vuonna 1989 ollut säväyttävä, mutta siitä ei paljoakaan välity tämän DVD:n kautta. Rice vaikuttaa nuorelta ja epävarmalta, mikä vie militaristishenkiseltä ja mahtipontiselta esiintymiskonseptilta aika tehokkaasti maton alta. Kamera jonka liikkuvuus rajoittuu ajoittain oikealle tai vasemmalle kääntymiseen ja zoomiin, joka ei riitä vangitsemaan esim. esiintyjien kasvoja, ei auta asiaa. Myös NONin musiikillisessa ja konseptuaalisessa ulosannissa on tapahtunut paljon kehitystä kypsempään suuntaan tästä alkuajan nuoresta uhosta, joka tosin sinällään on ihan hellyyttävää. Mukana olevat lyhytelokuvat vastaavat minimalistisuudessaan NONin musiikkia ja ovat ainakin itse keikkataltiointia mielenkiintoisempia.

Taltiointi toimii dokumenttina tärkeästä keikasta industrial-musiikin historiassa, mutta ei tarjoa mitään sen enempää (paitsi ehkä osoituksena siitä kuinka pitkälle ollaan tultu vuodesta -89). Suositeltava hankinta vain ja ainoastaan NON-keräilijöille.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot