Ninth Desert & Matériel Brouilleur - Ainos

Tämä kahden ranskalaisen ambient-projektin yhteislevy käynnistyy hyvin lupaavana, mutta jauhaa pian paikoillaan. Siinä ei sinällään ole mitään suurta vikaa - konkreettiset äänet ja vanhan nauhamanipulaation oloinen kieppuva, karu drone luovat oikein mainiota tunnelmaa. Jostakin syystä kokonaisuus ei silti kunnolla sytytä missään vaiheessa, ja se on hyvin outoa, sillä tekninen puoli, ja jopa teosten rakenne, on sinällään aivan kohdallaan. Kyseessä on silti kaksi kokenutta varsin kovan luokan tekijää, mutta lopputulos vain ei jostakin syystä ole ihmeellinen.

Artisti: Ninth Desert & Matériel Brouilleur
Formaatti: cd-r
Levy-yhtiö: Deserted Factory
Julkaisuvuosi: 2009
Painos: 150 kpl
Kesto:
46:06
Kappaleita: 5

Hyvää kamaa tarjolla on toki silti: Karuja, kalseita äänimaisemia, joissa on runsaasti kehitystä, sävyjä ja muutoksia. Ja se pääsee paljon paremmin vakuuttamaan, jos on tilaisuus soittaa sitä kovalla äänenvoimakkuudella ja/tai suuressa, kaikuvassa tilassa hyvillä välineillä. Taustamusiikiksi, oli käyttö mikä tahansa, ambientia etsivälle tämä voi juuri siksi itse asiassa olla erittäin hyväkin hankinta, juuri neutraaliutensa ja puhtaiden, näppärien äänimaailmojensa takia. Mutta intensiivikuuntelussa toimivaa ambientia tämä ei valitettavasti ole.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

This joint work by two French ambient projects starts really promising, but soon starts running in place. It has essentially no big flaw – the concrete sounds and a swirling, rough drone highly reminiscent of old tape manipulations create a really fine mood. Yet, for some reason, it never really fires up. This is strange because the technical side of it, and even song structure, seem to be just fine. This is a work by two experienced artists of really good earlier works, but somehow this time the end result is not that wonderful.

It is good nevertheless: Harsh, cold soundscapes, which contain a lot of shades, development and changes. And it does impress a lot more, if one has a chance to play the record at really high volume and/or in an echoing space, with good sound equipment. People looking for ambient for the purpose of playing it as background music – for any purpose – this may actually be precisely what they are searching for, precisely due to its neutrality and the very pure, clever soundscapes it evokes. Ambient for an intensive listening, however, it is definitely not.

Jiituomas