Ninth Desert - Neyss

En tiedä ranskalaisesta Ninth Desertistä juuri mitään, mutta Cyril Herryn suunnittelema minimalistinen kansitaide kertoo tämän levyn sisällöstä enemmän kuin pidempikään kuvailu.

Artisti: Michael Ninth Desert
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Deserted Factory
Julkaisuvuosi: 2009
Painos: 150 kpl.

Kesto: 56 min.
Kappaleita:9

Neyss on kaikin puolin hyvin tyypillinen dronelevy: se tarjoaa yhdeksän eripituista abstraktia droneraitaa, jokseenkin minimalistista, mutta ei äärimmäisen. Mukana on huminaa, sirinää, ja vaihtelevasti ääniä jotka kuitenkin painottuvat enemmän keski- ja ylärekisteriin ja enemmän pieneen kuin massiiviseen soundiin. Soundi on elävää mutta kappaleiden sisällä ei tapahtu paljoa progressiota (ellei nousevaa volyymia lasketa). Neyss on levy josta on vaikea sanoa paljoa mitään: se on hyvinkin tyypillistä dronea, sekä hyvässä että pahassa. Sen voi jättää taustalle soimaan ja se ei missään nimessä herätä suuria tunteita tai reaktioita.

John Björkman


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

I don´t know much about French Ninth Desert, but the cover artwork designed by Cyril Herry says more about this record than any description I can muster.

Neyss is in all aspects a typical drone record: it offers nine tracks of abstract drones - somewhat minimalistic, but not extremely. There are varying pitches, but the focal point is more in the mid- and high register and more a small than massive sound. The sound is quite alive and has an "organic" structure, but there is little progression within the tracks themselves (except fading in). It is hard to say much about this record: it is typical drone music, in the good and the bad sense. One can leave it on in the background and it will not stir any great emotions or reactions.

John Björkman