New Risen Throne - Chants for the cold and dying sun

Tuotteliaan New Risen Thronen esikois CD-R Flowing Ashes osoitti ihan mielenkiintoista lupausta, vaikka ei kovin erikoista dark ambientia ollutkaan. Tyylikkäästi pakattu jatko-osa on jo hiotumpaa, persoonallisempaa ja tasaisempaa materiaalia.

 

Artisti: New Risen Throne
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: God is Myth
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 200 kpl.
Kokonaiskesto: 67:26
Kappaleita: 7

Erityisesti levyn alkupää on oikein tyylikästä musiikkia; kappaleet Cold, dying sun, Prophet ii ja Rex verminorum ovat kiinnostavia ja kerronnallisia industrial ambient-sävellyksiä joissa huminaa, konkreettisia ääniä ja sampleja käytetään hyvässä tasapainossa ja maltillisesti. Yhdistelmä on varsin vaimea, niin että levy toimii hyvin taustalla mutta pysyy silti koko ajan mielenkiintoisena. Näin New Risen Throne välttää onnistuneesti keskinkertaisen dark ambientin kaksi syvintä sumppua: levy ei ole loputonta ja tasaisen tylsää "maanalaista" dronea (tosin neljäs kappale Oblivion white shroud sortuu hieman tähän suuntaan) eikä myöskään pitkästyttäviä surumielisiä syntikkamelodioita. Erityistä makua, ja samalla jatkuvuutta (alkupään) kappaleille tuo jatkuvasti taustalla hyrräävä pieni konemainen drone. Loppua kohden levy lipsuu hieman keskinkertaisempaan suuntaan, mutta tyylikkään melodinesti liukuva, jokseenkin Desiderii Marginis-henkinen Approaching the shadows antaa levylle oikein tyylikkään lopetuksen.

Hyvää perus-dark ambientia, joka ei ehkä loista joukossa, mutta onnistuu nousemaan pahimman keskinkertaisuuden yläpuolelle ja kuulostamaan itseltään.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot