The Moon Lay Hidden Beneath a Cloud - Were You of Silver, Were You of Gold

Lyhyt mutta esimerkkinä erinomainen levy jo hajonnelta itävaltalaiselta neofolk/neoklassis/orkestraali -kulttiyhtyeeltä. Kappaleilla ei tietenkään ole nimiä. Ensimmäinen niistä on puhetta hiljaisen musiikin ja laulun päällä. Kakkonen tarjoaa sitä kaikkein tunnetuinta TMLHBACia, eli rumpuja ja säkkipilliä säestämässä Alzbethin englanninkielistä puhelaulua.

 

Artisti: The Moon lay hidden beneath a Cloud
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Arthur's Round Table/World Serpent
Julkaisuvuosi: 1996
Kokonaiskesto: 28:20
Kappaleita: 8

Korniahan tällainen muka-keskiaikaisuus on, mutta se ei tee siitä yhtään vähemmän mukaansatempaavaa. Suupielet vain menevät väkisin ylöspäin. Sama linja jatkuu, tosin ilman säkkipilliä, kolmannessa kappaleessa. Neljäntenä on slaavilaistyyppistä säestyksetöntä laulua. Viides kappale on jälleen puhelaulu/jousi/rumpu -tavaraa, mutta upean jylhää ja synkkää sellaista. Kuudes kuulostaa tavalliselta kansanmusiikilta, ja seitsämäntenä on harvaan iskevän rummun kuljettamana kaksi rinnakkaisesti kulkevaa taltiointia yhdestä laulusta. Viimeisenä on gregoriaanikuoron päällä oleva uskontovastainen puhe. Jos levy olisi yhtään pitempi, alkaisi Alzbethin ääni varmasti kyllästymään, mutta tässä mitassa se vielä toimii mainiosti.

Erittäin esittäjiensä näköinen levy. Kekseliäs ja harvoista osasistaan monipuolisia tuloksia tarjoava, mutta samalla myös sekava ja hajannainen. Silti käsittääkseni ainoa TMLHBACin levy, jota on vielä enemmälti saatavilla, ja vähintäänkin yleissivistyksen kannalta suotava hankinta.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot