Mnem - For Delta Relics

Kotimaisen kokeellisia ja outoja äänimatkoja väkertävän Mnemin ensimmäinen kokopitkä For Delta Relics on myös Turkuun muuttaneen Kaos Kontrol-levymerkin ensimmäinen CD-julkaisu. Mnem on tähän asti ehtinyt tehdä joitain pienempiä vinyylijulkaisuja, jotka ovat olleet mielenkiintoista ja erikoista, vaikkakin aika vaikeaa tavaraa. For Delta Relics on paljon mukaansatempaavampi ja dynaamisempi mutta helppo se ei kuitenkaan ole, vaan vaatii tietynlaisen keskittyneen olotilan toimiakseen.

 

Artisti: Mnem
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Kaos Kontrol
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 500 kpl.
Kokonaiskesto: 50:18
Kappaleita: 7

Tyylillisesti levy on noisen ja ambientin välimaastossa olevaa "konkreettisista" äänistä muodostuvaa todella hämärää äänimaailmaa joka voisi melkein olla sisarteos Wiltin viime vuonna ilmestyneelle upealle Radio 1940:lle. Erilaiset vanhahtavat koneäänet ovat levyllä keskeinen elementti, herättäen mielikuvia vuosikymmeniä vanhoista tietokoneista ja teknisistä laitteista elämässä omaa elämäänsä, unohdettuna vanhojen tehtaiden varastoihin tai hylättyihin laboratorioihin. Kappaleita on ajoittain hyvinkin vaikea seurata niiden kaoottisissa mutkissa ja käännöksissä mutta ne voivat olla myös hyvin palkitsevia, aikaansaaden käsittämättömiä kuuntelukokemuksia ja paikoitellen musiikki on yllättävänkin helposti avautuvaa.

Mnem ei missään nimessä ole kaikkien heiniä, mutta kokeellisemman äänimatkailun ystäville ehdottomasti suositeltava hankinta.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot