Merzbow - Music for Bondage Performance

Avanto-festivaaleilla vuonna 2000 nähdyn Japanin kansainvälisesti tunnetuimman noise-artisti Masami Akitan valtavan laajan tuotannon varhainen klassikko. Sen kappaleet on tehty taustoiksi Kinbiken -S/M-klubin ja sen rajumman sisaryhdistyksen, Right Brainin, videoille ja performansseille.

Artisti: Merzbow
Levy-yhtiö: Extreme
Julkaisuvuosi: 1991

Merzbow muusta tuotannosta poiketen kyseessä ei ole puhdas noise, vaan kokoelma selkeästi itsenäisiä kappaleita, jotka fuusioivat indiustrialin, ambientin ja noisen elementtejä. Teosten tunnelman voi melkeinpä aistia musiikista, varsinkin kun niiden nimien yhteyteen on sisällytetty kuvaus kunkin esityksen teemasta. Kansivihkosessa on myös mukana lyhyt, viehättävä kuvaus japanilaisen bondagen historiasta, molempien musiikin syntyyn vaikuttaneiden klubien esittely, ja piiroskuvia erilaisista sidonta-asennoista ja -tavoista. Jokainen levyn kappaleista toimii mainiosti, ja yhdessä ne osoittavat Akitan olevan lahjakas muusikko, eikä vain satunnaisten äänikollasien tekijä. Erityisesti mieleen jäävät kaksi ensimmäistä kappaletta, Hara-kiri video 'Lost Paradise' theme ja Seishi Seppuku Kei.

Venereology:n ohella Merzbown tärkein ja hienoin levy.