Last Dominion Lost - The Tyranny of Disease

Last Dominion Lost on industrial-musiikin monitoimimiehen John Murphyn ja Dominic Guerinin vanha yhteinen projekti. The Tyranny of Disease koostuu materiaalista, joka on nauhoitettu Australiassa vuonna 1992. Levy-yhtiö mainostaa levyä vanhan koulun industrialina vertaamalla sitä muun muassa SPK:n Leichenschrei: hin, mikä ei sinänsä ole kovin kaukaa haettu, sillä ovathan sekä Murphy että Guerin aikoinaan pyörineet tuossa Graeme Revellin johtamassa projektissa.

Artisti: Last Dominion Lost
Formaatti: LP/CD
Levy-yhtiö: Tesco Organisation
Julkaisuvuosi: 2003
Kappaleita: 8

Levyn parhaimmistoa edustavat rytmiset The Will to Win ja Forbidden Whispers, joita kuunnellessa ymmärtää mihin viittaukset Leichenschreihin perustuvat. Mutta mielestäni The Tyranny of Disease ei muistuta niinkään SPK:n toista pitkäsoittoa, vaan pikemminkin Zamia Lehmanni:a. Teollisuusmetelin ohella levyllä liikutaan melkeinpä useammin etno-henkisissä tunnelmissa, kuten esimerkiksi kappaleissa Fractured Faith ja The Conundrum. Last Dominion Lostin soundi on tosin huomattavasti raaempi ja primitiivisempi kuin SPK:n tai monen muun vanhan koulukunnan yhtyeen. Myös levyn kappaleet ja rytmit ovat sävellyksellisesti yksinkertaisempia kuin Graeme Revellin tekemät. Esimerkiksi Hell to Pay:n ja Forbidden Whispersin rytmit voisivat olla hieman toisin soundein vaikkapa joltain Front 242 -levyltä.

Yhtä kaikki The Tyranny of Disease on loistava levy, vaikkakin vertaukset Leichenschrein tapaisiin industrialin superklassikoihin voivat ladata turhan suuret odotukset yhtyeen niskaan.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot