Land:Fire - Physical:mental:psychological

Land:Fire on Herbst9:n futuristisempi sivuprojekti, joka on toistaiseksi jäänyt varsin vähälle huomiolle, upeasta ydintuhon jälkeisiä autiomaa-maisemia maalailevasta Gone LP:stään huolimatta.

 

Artisti: Land:Fire
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Tesco
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 57:31
Kappaleita: 10

Tässä uudessa Physical:mental:psychological-albumissa on varsin samanlainen aihepiiri: levyn teemana on Trinity, ensimmäinen koeatomipommi joka räjäytettiin Jornada del Muerton laaksossa 1944. Levy on jaettu kolmeen osioon, 529:4507:1:645, Sensation of Heat ja Thermonuclear Process, koeräjäytyksen eri vaiheita mukaillen. Levy on pakattu upeaan laminoituun A5-digipakkiin, jossa on mukana aihetta sivuava vihkonen.

Itse musiikki on synkkää sähköistä industrial-ambientia, jossa paljon kolkkoja metallisia droneja, sähkösirinää ja puhesampleja. Tyyli on jostakin Bad Sectorin ja pehmeämmän Genocide Organin väliltä. Maalailevan rauhalliseen esikoislevyyn verrattuna tämä on levottomampi, raskaampi ja myös rytmisempi. Valitettavasti nämä elementit tekevät Physical:mental:psychogicalista myös vähemmän omaperäisen. Kenties myös levyn turhan tasainen tahti rullata eteenpäin tekee siitä tylsähkön. Parhaita osioita ovat maisemallisemmat kappaleet kuten Conglomeration of Flames, Almost Cataclysmic tai Through Dark Glasses, joissa on paljon nimenomaan Gone LP:n henkeä. Ehkä juuri tähän levyyn lisätty massiivisuus ja raskaus ovat liian moneen kertaan kuultuja elementtejä.

Hienoinen pettymys, mutta silti ihan OK levy.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot