Legend and Lore. Dark Folklore and European Myths


Legend and Lore on halpa (5-6 euroa) näytelevy Prophecy/Auerbach -leiriin kuuluvista (neo)folk-bändeistä. Kaikki kiekon raidat on poimittu muilta levyiltä, joko jo julkaistuilta tai lähiaikoina tulossa olevilta. Avaamassa on varsin vaisunoloinen, ethereal/rock-henkinen Subaudition. Maalailevaa taustaa, heleää mieslaulua, alleviivaavaa taustaa. Ihan kiva, mutta ei mitään muuta. Tenhin Seitsensarvi (levyltä Airut:Aamujen) edustaa yhtyeen pianoista tuotantoa. Se on varsin kaunis, monisyinen kappale, mutta jää aika kauas Kielon täydellisyydestä. Vàli esittää neljä ja puoli minuuttia instrumentaalimusiikkia akustisella kitaralla ja sellolla. Nättiä, mutta ei mitenkään mieleenpainuvaa - ja esim. kotimainen October Falls on tehnyt saman sorttista materiaalia vielä huomattavasti paremmin. Artistin skaala on tosin kuulemma laajenevassa tulevilla levyillä, joten nimeä ei kannata täysin ohittaa, sen verran lupaavaa materiaali kuitenkin on.

Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Auerbach Tonträger
Julkaisuvuosi: 2006
Kesto: 38:08 min
Kappaleita: 8

Toisena instrumentaalina Neun Welten tarjoaa juuri sellaista rock-folkkia, jota mm. Tenhi soitti alkuaikoinaan. Raita ei suoraan sanoen tuo mitään uutta jo kovin kuluneeseen genreen, vaikka onkin teknisesti ihan OK. Orplidilta on (hyvin fiksusti) otettu epätasaisen Sterbender Satyr-albumin parhaimpiin, ja folkeimpiin, kuuluva Auf deine Augen senk ich Sclummer. Vaikka kappale onkin ainakin minulle jo täysin läpikotaisin tuttu, on se silti tämän kiekon ehdoton huippukohta. Perässä on tosin toinenkin hieno teos, :Of the Wand & the Moon: -yhtyeen osuus. Levyn tietojen mukaan kyseessä pitäisi olla uudelleen levytetty versio I Crave for You -raidasta, mutta ainakin minulla olevassa kiekossa on sen sijaan In a Robe of Fire. Kyllä sitäkin tosin ilokseen kuuntelee. Gaé Bolgin Ballade on musikaalimaista ja mahtipontista osastoa, mitä ranskankieliset vokaalit ja trumpetti vielä korostavat. Se on erittäin kliseinen, mutta silti hämmästyttävän herkkä. Levyn viimeisenä soi muiden seuraan täysin sopimaton Hekaten sähköinen goottipop-raita Ocean Blue joka on yksinkertaisesti vain lattea ja typerä.

Sekalainen, sekava ja epätasainen. Jos ei omista levyjä joilta raidat on poimittu, voi silti olla hyvinkin hintansa väärti.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot