Heilige Feuer III

Venäläisen Heilige Feuer-kokoelmasarjan kolmas osa ilmestyi yli kolme vuotta myöhässä, ja yli vuotta neljännen osan jälkeen. Miksi? Sisäkansi paljastaa että osallistuvaksi tarkoitetuista artisteista, Wappenbund, Lunar Abyss Quartet, Inade, Cyclotimia ja Les Joyaux de la Princesse, viimeksimainitun odotuttaneen omaa kahta kappalettaan aina lisää ja lisää, kunnes mainitun kolmen vuoden kuluttua julkaisijat saivat tarpeekseen ja pistivät kokoelman pihalle vailla Erik Konofalin materiaaleja ja kansiin painettujen melko suorien LJDLP:lle omistettujen haistatuksien kera.

 

Kokoelma
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Der Angriff
Julkaisuvuosi: 200
6
Kesto: 44:50

Kappaleita: 8

Kokoelman aloittaa Wappenbund, itselleni toistaiseksi tuntematon militarismi-orkestraali-osastoa edustava artisti. Wappenbundin ensimmäinen raita on varsin hyvän kuuloista mutta epäomaperäistä militarismiosastoa: paatoksellista fanfaaria, hitaita mahtipontisia rumpuja ja samplattua puhetta. Toinen raita on sitäkin mielenkiinnottomampi. Venäläinen Lunar Abyss Quartet on arvostettu nimi mutta ei valitettavasti myöskään itselleni entuudestaan tuttu. Yhtyeen kappaleet Singing Rock ja Hidden Fortress tekevät minut vakuuttuneeksi siitä että tämä on suuri vääryys, johon tulee tehdä korjaus mahdollisimman pian. Molemmat ovat hyvin orgaanisesti ja akustisesti soitettuja kappaleita, joissa on todella vahva ja kouriintuntuva tunnelma. Singing Rock:illa on keskipisteessä meditatiivinen rauhallinen melodia jonka ympärillä pyörii vähemmän meditatiivisia aineksia: rummutusta, yllättäviä kuorosampleja jne. Hidden Fortress on todella upean mahtipontinen rummutuspohjainen kappale joka osoittaa Wappenbundin kaltaisille loppuunlypsettyjä marssirumpujaan kierrättäville artisteille mihin suuntaan perkussiivinen industrial on menossa. Inade ehti HFIII:n myöhästelyistä turhautuneena jo julkaista kokoelmakappaleensa Samadhi State part I ja II Samadhi State-CD:llä. Ne edustavat hieman tavallista seesteisempää Inadea, ja eritoten Samadhi State part I on yllättävän Raison D´être-mainen. Viimeisenä venäläinen Cyclotimia, joka on onnistunut luomaan jo jonkinlaista mainetta itselleen. Ensimmäinen raita Trade Network on Cyclotimian "post industrial-kohtaa-Kraftwerkin" tyyliä oikein hyvässä vedossa, viimeinen kappale Wasteland [silentium] yrittänee olla enemmän Vangelis-mainen suurine syntikkamelodioineen mutta ei oikein onnistu siinä.

Tällä kokoelmalla potin korjaa ehdottomasti Lunar Abyss Quartet. Muuten kokoelmana varsin keskinkertainen, eli ei missään nimessä mikään pakko-ostos. Silti julkaisemisen arvoinen osana hyvää sarjaa.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot