Die Geburt des Jahrtausends

Vielä kohtalaisesti saatavilla oleva Steinklang Recordsin voimaelektroniikkaa ja neoklassista yhdistävä vinyylikokoelma. Mukana ovat Krieger, Legion Condor, Operation Julmond, Sektion B, Leiche Rustikal ja Rasthof Dachau.

Kokoelma
Formaatti: LP
Levy-yhtiö: Steinklang
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 500 kpl.
Kappaleita: 6

Vaikka Jugend-taiteen ja erityisesti Fiduksen kierrättäminen kansitaiteessa on aikamoinen klisee industrialissa, se ei tee tämän kokoelman ruskeasävyisistä gatefold-kansista yhtään vähempää upeita. Levyn avaa Krieger huomattavasti huonommalla taidolla käyttää kliseitä: hidastetun Carmina Buranan päälle luettu teksti ei oikein vakuuta. Legion Condor jatkaa lausuntalinjaa, tosin sähköisemmissä äänimaailmoissa, mutta korjaa äkkiä vähän vaisusti alkaneet tunnelmat kunnon huudoilla ja rätinäpurkauksilla pehmeän taustan kontrastiksi. Todella vaikuttava kappale. Operation Julmondin Third Mankind/Effacement alkaa hieman tökerön oloisella särisevällä melodialla kunnes pienen Hitler-samplen jälkeen vaihtuukin lähinnä jyskyttäväksi rytminoiseksi.

B-puolen aloittaa lähes joka kerta minut tyrmäävä Sektion B kappaleella The World is on Fire joka on tasan niin rajun voimakas ja mahtava kuin nimi antaa ymmärtää. Jälleen yksi täysosuma lähinnä kokoelmakappaleistaan tunnetulle Sektion B:lle! Leiche Rustikal tarjoaa kolmiosaisen kappaleen; ensin hidasta neoklassista (joka taitaa olla lainattu jostain ja ajettu vain filttereiden läpi), sitten paukkuvaa ja naksuvaa industrialia ja taas hidasta neoklassista. Rasthof Dachau päättää kokoelman kappaleella Heilung joka on samankaltaista julistavaa voimaelektroniikkaa kuin Legion Condorkin esitti.

Ei mitenkään hullumpi kokoelma mutta ei kyllä mikään klassikkokaan, vaan enemmän keräilyesine voimaelektroniikan ystäville. Jos pari-kolme loistavaa kappaletta ja upeat kannet riittävät ostokriteereiksi niin tätä kannattaa harkita.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot