Invisible Waves - Wonderland of Corruption

Suomesta tulee yhä hyvää raskaselektroniikkaa vaikka moni nimekäs tekijä onkin lopettanut, sen osoittaa Invisible Waves. Tymäkkää, täyteläisesti tuotettua voimahälyä, jossa on niin rytmiä kuin katkojakin, massiivisia äänivalleja ja sykkivyyttä, joka tuo siihen vielä lisää syvyyttä. Meteli jotenkin ikään kuin kieppuu kuulijan korvissa, varsinkin kuulokkeilla nautittuna. Nimen omaan nautittuna - on hienoa nähdä, että vaikka levyllä selvästikin on vielä hiomisvaraa tuleville vuosille, ollaan tekemisissä vakavan haastajan kanssa. Minun on hyvin helppo kuvitella Invisible Wavesista Suomen seuraavaa Gelsominaa.

Artisti: Invisible Waves
Formaatti:
CD-R
Levy-yhtiö: Vomit Bucket Productions
Julkaisuvuosi: 2011
Painos: 30 kpl

Siellä täällä on seassa yhä kuitenkin (väärällä tavalla) ristiriidassa olevia palasia, varsinkin vokaalien kohdalla, että pieni tiukentaminen tekisi hyvää. Toisaalta myös kiekon parhaat osuudet luodaan hajottamalla ihmisääntä. Haastavuutta riittää, kiinnostavasti.

Itsensä vakavasti ottavien noisefanien on syytä napata tämä talteen ajoissa. Ja odottaa artistin seuraavia tuotoksia innolla.

Finland still produces good heavy electronics, despite many of the old trusty names having quit. Invisible Waves showcases that fact. Tough, well-roudedly produced powerful noise, with both rhythm andbreaks, massive sound walls, and pulsation which gives the whole extra depth. The noise seemingly swirls in a listener’s ears, especially when enjoyed through earphones. Specifically: enjoyed - it is nice to see that while there are still things that can be improved further in the years to come, we are dealing with a serious contender here. It is easy for me to imagine Invisible Waves as becoming Finland’s next Gesomina. Here an there are still (in the wrong way) dissonant, conflicting bits, especially in the vocals, so some tightening of expression would do the material good. Then again, also the best things on the album are done by breaking down human voice. So there is plenty of challenge, in an interesting way.

Self-respecting fans of noise should get a copy of this before it vanishes from the market. They should furthermore eagerly wait for future works by the artist.