INDO - Tropical Dream Forest


Unkarilaisen INDOn musiikkityyli on lähinnä elektro-ambientia. Se on usein varsin minimaalista, mutta silloinkin joko jonkin yhden tai kahden vahvan päällä olevan elementin tai puhesamplen hallitsemaa. Sävy on hiottu, ei kalsea mutta ei täyteläinenkään, ja paino on selkeästi maisemallisuudessa. Suurimmassa osassa raidoista idea toimii ihan kivasti, The Two Towersissa se on loistavassa käytössä, ja levyn pisimmässä kappaleessa (yli 20 min) Under Your Sense se on yksinkertaisesti vain rasittava ja tylsä.

Artisti: Fear Konstruktor
Formaatti: mp3
Levy-yhtiö: Protoplazma
Julkaisuvuosi: 2007
Kokonaiskesto: 53:22
Kappaleita: 7

Silti heikoimmillakin hetkillä löytyy aina todella kauniita melodioita ja palasia, vähintäänkin taustoista, palasia joiden ansiosta seuraavaan huippukohtaan jaksaa ilman suurempia ongelmia - ja noita huippukohtia on aivan riittävästi niitäkin. Anras Kiss tietää selvästi mitä tekee, ja materiaalissa on selkeä "oman jutun" tuntu imaisun parhaassa mielessä.

Vaikka INDO ei ole missään tapauksessa valtavirtaisaa, tai kaikkien makuun, sitä on varsin helppo lähestyä. Silti se ei ole liian kevyt tai helppo - tai liian ärsyttävä. Jos kotimaisista nimistä vaikkapa Dystopia tai Sine Nomine ovat kolahtaneet, tälle kannattaa ehdottomasti antaa tilaisuus.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

The music of the Hungarian project INDO is closest to electro-ambient. It is quite often very minimal, but even then dominated by one or two strong front elements or a speech sample. The tone is refined, neither cold nor full, and the emphasis is clearly in creating a soundscape. On most of the tracks this idea functions quite nicely, on The Two Towers it's used brilliantly, on the album's longest (over 20 min) track Under Your Sense it is simply irritating and boring. Yet at even the weakest moments there are always beautiful melodies and elements, at least in the backgrounds, pieces which makes it possible to easily get past the worse parts to the next high point - and those high points are rather common, too. Anras Kiss obviously knows what he is doing, and the material has the feel of "doing my own thing" in the best sense of the words.


While INDO is in no way mainstream, or to everyone's tastes, it is easy to approach. Nevertheless it isn't too light or too easy - or too irritating. If Finnish bands like Dystopia or Sine Nomine have been to your taste, you should definitely give this a chance.

Jiituomas