Hexentanz - Nekrocrafte

Hexentaz - käsittämätön osoitus siitä kuinka kaksi todella huonoa bändiä voivat yhdistää voimansa ja saada aikaan jotain aika vakuuttavaa - on saanut esikoiskokopitkänsä ulos. Saatanallisia ja Thelemisiä rituaaleja levyttävä Psychonaut ja keskiaikamusiikkia puurtava The Soil Bleeds Black tarjoilevat tässä runsaan puolituntisen, noh, mitäs muutakaan kuin saatanallista keskiaikamusiikkia. Ja mikäs sen hauskempaa?

 

Artisti: Hexentanz
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fossil Dungeon
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 34:46
Kappaleita: 9

Yhtye liikkuu hieman The Moon Lay Hidden Beneath a Cloudin jalanjäljissä, mutta astetta kornimpana. Jo The Sabbath Comes Softly EP osoitti tehokkaasti suuntaa: Infernaaliset manaukset ja Psychonautin luusoittimet yhdistettynä TSBB:n säkkipilleihin ja huiluihin on taattua viihdettä. Jotenkin Necrocrafte ei ihan kauttaaltaan pysty olemaan yhtä hieno kuin tuo esikois-7". Yltiökornit black metal-henkeen muristut vokaalit valtaavat liikaa tilaa tyylikkäiltä instrumentaaliosioilta. Levy tasapainottelee koko ajan hienolla rajalla viihdyttävän keskiaikaisen paholaismusiikin ja naurettavan black metal -oopperan välissä. Hienoja instrumentaalisovituksia sisältävät kappaleet kuten Devil´s Mass tai Abjuring the Cross säkkipilleineen ankkuroivat levyä ensiksimainittuun tyyliin kun taas metallirumpuja hyödyntävä Profane the Twelve sysää auttamattomasti viimeksimainittuun. Se mitä levy olisi tosissaan kaivannut on enemmän avausraidan Midnight Procession tyylisiä herkullisia instrumentaaleja, sillä Hexentanzin vokaalit eivät kovasti vakuuta.

Silti tämä levy onnistuu olemaan ainakin minulle hintansa arvoinen paketti, sillä tämän tyylistä keskiaikavaikutteista rituaalitavaraa tehdään liian vähän. Soundit ovat myös todella kohdallaan: oikeiden soittimien rakenne tulee vahvana läpi mutta silti mukana on sellaista hämyisyyttä joka tuo mieleen monen 90-luvun klassikon. Nekrocrafte vetoaa luultavasti aivan tietynlaisiin kuuntelijoihin: jos arvostat kornihkoa keskiaikahenkeä ja paholaiskitschiä niin tämä on pakkohankinta, muiden kannattaa jättää väliin. Tässä myös levy jolla voit houkutella metallistiystäväsi mielenkiintoisemman musiikin pariin.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot