Halthan - Every Human is a Beast of the Apocalypse

Sebastian Särekallio on useimmille Suomen industrial-piireissä tuttu nimi ja naama. Särekallion projekti Halthan on saanut ensimmäisen julkaisunsa ulos Neuroscanin Total Order-sarjassa, ja siitä ainakin voi olla varma että karkeamman industrialin suunnalla liikutaan.

 

Artisti: Halthan
Formaatti: MCD-R
Levy-yhtiö: Neuroscan.org
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 21:31
Kappaleita: 5

Ensimmäinen kappale Kali Yuga näyttää suunnan. Tässä liikutaan vahvasti perinteisen death industrialin urilla: kaikuva puhe, pahaenteinen murina ja jyskyvät kolahdukset takaavat tunnelman. Grey Wolves, Anenzephalia ja BDN tulevat ensi alkuun mieleen. Toinen kappale CS Gas Therapy vahvistaa asian: tasaista pörinämattoa jonka alle lähes hukkuvat kaoottiset hätähuudot ja sireenien ulina. Karkeaa äänimaailmaa joka on yhtä harmaa kuin kantensa. Feed the Dis-Ease:n alta kasvaa esiin myös sykkiviä rytmejä. Jotenkin itseni suosikiksi nousee levyn päättävä Filth & Faith, jonka uskonnollisten puheiden päällä väpättävä ulina aiheuttaa lievää huimausta.

Halthan on kaikkien taiteenlajien sääntöjen mukainen vankka death industrial-annos, joka ei ehkä loista omaperäisyydellä mutta onnistuu silti olemaan oikein vakuuttava. Karun tavaran ystäville oikein kannattava ostos.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot