Halo Manash - Par-Antra I: Vir

I.Coraxin jätkien häkellyttävä aktiivituus tuntuu vain kiihtyvän, myös sivuprojektien osalta. Yhtyeen toinen osapuoli anti ittna h. on julkaissut projektinsa Halo Manashin toisen kokopitkän omalla Aural Hypnox-merkillään. Tämä on jo ihan kunnon tehdaspainettu CD ja 200 ensimmäisen kappaleen mukana tulee myös n.A3-kokoinen itse tehty seinäkangas jota koristaa esoteerinen sinetti.

 

Artisti: Halo Manash
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Aural Hypnox
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 1000 kpl.
Kokonaiskesto: 63:31
Kappaleita: 9

Esoteerisuus on muutenkin Halo Manashissa vahvasti läsnä. Kansivihossa on ohjeet, miten levyä ja siihen liittyviä sinettejä voi käyttä meditoimiseen, ja musiikki on entistä intensiivisempää ja rituaalimaisempaa - tätä kuunnellessa tuntuu että jo itsessään vakuuttava Se its en oli pelkkä alkumaistiainen. Levyä hallitsevat todella energisesti värisevät ääniaallot, ilmeisesti ainakin osittain sähkökitaralla tehtyjä, demoniset miesäänet sekä rummut. Musiikki on uskomattoman elävää ja voimakasta - vaikka levyn jättäisi taustalle soimaan se kaappaa silti lähes väkisin mukaansa ja vie kuulijan mielen uusiin tiloihin. Suggerointivoimallaan Vir painii täysin samassa sarjassa LOKI Foundationin esoteeristen äänigurujen kuten Inaden ja Herbst9:n kanssa. Erityisesti viimeksimainittu tulee todella vahvasti mieleen. Matka vaihtelee eteerisen leijuvasta raskaan rytmiseen, pysyen aina vahvasti mielen pimeällä puolella. Olen kovasti yrittänyt keksiä tästä jotain negatiivistakin sanottavaa, mutta levyn silkka upeus saa sellaisen tuntumaan turhalta nipotukselta. Joidenkin mielestä tällainen synkän demoninen rituaalimusiikki voi olla kornia ja teennäistä, mutta se onkin ainoa syy minkä voin keksiä tämän levyn hankkimatta jättämiseen.

Levyn avautuvuus ja voimakkuus on sellaista luokkaa että suosittelen tätä erityisesti myös ensikosketuksena esoteerisempaan musiikkiin. Joka kuuntelemalta olen tullut vakuuttuneemmaksi siitä että tämä on rituaaliambientin kärkikastia. Ainoastaan kansivihko olisi voinut olla vankempaa tekoa.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot