Grey Park - Gradient Descent of My Collective Mind

 

Grey Park jatkaa tutulla lo-fi linjallaan. Perinteiset linnut ovat yhä myös mukana kuvassa. Rakennetta on sen sijaan tullut huomattavasti lisää, ja kaikki kappaleista toimivat yhtä aikaa useamman tason varassa. Mihinkään genrekategorioihin tätä ei kunnolla saa. Kokeellisemmasta konemusiikista on kyse, ambienssin suuntaan nojaavasta sellaisesta. Parhaiten ideat pääsevät oikeuksiinsa Plane-raidalla, jossa periaatteessa ärsyttävistä vinkunoista tehdään tyylikästä mattoa.

Artisti: Grey Park
Formaatti:
CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2005
Kokonaiskesto: 37:47
Kappaleita: 6

Heikointa reunaa edustaa Wrong Paris, jonka cut up -temppuilu ainoastaan syö tehoa muutenkin tylsältä kappaleelta. Juuri tuolla raidalla tulee esiin kiekon suurin ongelma: se kuulostaa aivan liikaa sellaiselta vaisulta taidenoiselta jota esitetään galleriassa valtavirtayleisölle. Levyn hyvät rakenteet kaipaisivat raskasta rouheutta joka toisi ne kunnolla esille. Heliosis-kappaleella onkin nähtävissä, miten paljon enemmän voimaa teho tuo tällaiseen tavaraan mukaan.

Periaatteessa tällä levyllä on kehitytty oikein hyvään suuntaan, mutta käytännössä potentiaalia ei ole vielä hyödynnetty tarpeeksi. Näin albumi jää selvästi jälkeen yhtyeen kahdesta erittäin onnistuneesta edellisestä julkaisusta.


Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot