Genocide Organ - s/t

Tälle CD:lle koottu materiaali oli tarkoitus julkaista yli kymmenen vuotta sitten Genocide Organin toisena LP:nä. Takakansi kertoo, että levy on puuttuva rengas yhtyeen ensimmäisen levyn Leichenlinie:n ja kolmannen levyn Save our Slaves:in välillä. Levy ei siis sisällä lainkaan yhtyeen nykyistä materiaalia, vaan on nauhoitettu 1985 - 1990 välisenä aikana. Puolet levyn materiaalista onkin julkaistu aiemmin erilaisilla kokoelmilla ja pienipainoksisilla vinyyleillä.

 

Artisti: Genocide Organ
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Tesco
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 1000 kpl

Kokonaiskesto:
56 min

Tämä japaninkielisen nimen omaava CD asettuu myös musiikillisesti kahden edellämainitun varhaisen Genocide Organ levyn välille. Kappaleet ovat yhtyeen myöhempään materiaaliin verrattuna rakenteellisesti yksinkertaisempi. Myös levyn soundit ovat hieman tunkkaisemmat kuin Genocide Organin muilla julkaisuilla, niistä puuttuu nyt tietty terävyys. Kummallisen japanilaisen samplen sisältävä Death to China IV ja hieman mitäänsanomaton In the Ghetto ehkäpä osaltaan selittävät sen, miksi tätä levyä ei ikinä julkaistu aikanaan. Mielestäni ne eivät vastaa sitä laatua, johon Genocide Organin nimi tavallisesti on totuttu yhdistämään. Parasta antia CD:llä edustaa Death to China I ja jo pariin kertaan muuallakin julkaistu ja jo pieneksi klassikoksikin muodostunut White Power Forces sekä levyn päättävä yli kymmenen minuuttia kestävä Und morgen die ganze Welt.

Levystä jää kokonaisuudessaan hieman vaisu kuva, varsinkin kun tietää miten erinomaista materiaalia Genocide Organ on muuten julkaissut. Keskinkertaisia kappaleita on liikaa ja koko levyä leimaa tietty viimeistelemättömyys. Näiden pöytälaatikosta kaivettujen nauhoitusten sijaan olisin kuullut mieluummin tuoretta materiaalia tältä loistavalta ja uraauurtavalta bändiltä.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot