Gelsomina - Greenaway


Gelsominan "tribuutti" -sarja jatkuu, täälä kertaa ohjaaja Peter Greenawayn muodossa. Ja kuten kaikki noise-fanit tietävät, kyseessä on silloin hälyä jonka pohjustuksena toimii muutama sample kohteena olevan miehen teoksista. Tällä albumilla Pekka Perä-Takalan soundit ovat poikkeuksellisen ohuet mutta silti runsaat, eli liikutaan esityksenomaisemmassa tavarassa kuin Gelsomina yleensä. Rakennepuoli on (totta kai) tuttua laatua: jokaisella raidalla on selvä sävelletty kaarensa, ja ne kehittyvät tehokkaalla tavalla selkeän suunnitelmallisuuden mukaan. Varsinkin päätöskappale Treat Me Like the Page of a Book ei jätä kysyttävää siitä mitä "fiksusti tehty noise" tarkoittaa.

Artisti: Gelsomina
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Musically Incorrect Records
Julkaisuvuosi: 2006
Painos: 200 kpl
Kokonaiskesto: 47:12
Kappaleita: 7

Siinä virhepalasia ei vain yksinkertaisesti ole. Myös muualla systeemi toimii erittäin hyvin. Sävellyspuolella ei ole tippaakaan moitittavaa, ja siltä kannalta katsottuna tämä levy on kovinta Gelsominaa koskaan - jopa silloin kun Pekka vetää korneinta Grunt-pastissiaan tai änkeää ufo-soundeja sekaan. Tyylikäs, teollisuushenkinen ja hämmentävän toimiva pakkauskin vielä korostaa vaikutelmaa. Tämä kiekko on muistutus siitä että Gelsominaa kohdellaan yhtenä parhaista noisebändeistä juuri siksi että se on yksi niistä kaikkein parhaista. Upea levy tämä on jo näin, mutta rujommalla ja vallimaisemmalla soundilla albumi olisi ollut luultavasti vieläkin kovempi.

Toiseksi parasta Gelsominaa ikinä. Vain legendaarinen Disease with a Purpose menee tästä ohi. Noisen ystävän ei siis kauaa tarvitse miettiä onko tämä keskeinen hankinta vai ei.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot