Gelsomina - Filmland Depravity

Uutta kasettimateriaalia aina yhtä tuottoisalta Gelsominalta. Kansivihkosen mukaan mm. Kenneth Angerin kirjan inspiroima teos on jonkin verran tavanomaisesta poikkeavaa Gelsominaa. Ainakin osittain tästä saa sen vaikutelman että materiaali on tehty nimenomaan kasettijulkaisua varten.

 

Artisti: Gelsomina
Formaatti: C-40 kasetti
Levy-yhti÷: Unrest Productions
Julkaisuvuosi: 200
6
Painos: 100 kpl.

Kappaleita: 4

Filmland Depravity sisältää neljä raitaa. A-puolella soivat varsin samanlaiset Filmland Depravity 1 ja Filmland Depravity 2. Osa 1 lähtee käyntiin korkeilla kitaratilutteluilla, ja kehittyy pian keskitaajuuksissa liikkuvaan ohuenpuoleiseen meluun, jota jatkuukin melkein koko kasetin puolen verran. Melu on todella (yli)energisesti sirisevää, mutta pitkä staattisuus ja utuinen yleissoundi (Gelsominan kyseessä ollessa äänikerroksia piisaa) tekevät siitä väsyneen kuuloista. A-puolelta paras osio on ehdottomasti raitojen välivaiheilla tuleva hiljaisemmin möyryävä kohta. B-puoli on mielenkiintoisempi: kaoottinen (No) More Carnality hyödyntää jälleen sähkökitaraa, tosin paljon monipuolisemmin. Näppäiltynpätkiä, voimasointuja jne. tulee lyhyinä purkauksina melupläjäysten lomassa kaoottisesti muuttuvalla raidalla. Omasta mielestäni ainoa todella onnistunut raita tällä julkaisulla on viimeinen, eli Grotesque Death rattle of Johnny Guitar - siinä epätoivoisen kuuloinen kitarariffi raikaa tyylikkään vaimeasti sitä hukuttavan meluvallin takaa, niin että ei oikein pysty sanomaan kumpi on etu- kumpi taka-alalla.

Fimland Depravity on kaukana Gelsominan parhaimmistosta, tosin luulen että julkaisuformaatti jo itsessään rajoittaa sen kuulijakuntaa melkoisesti. Grotesque Death rattle of Johnny Guitar sen sijaan voisi olla raita joka ansaitsisi tulla uudelleenjulkaistuksi jossakin.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot