Fire + Ice - Rûna

Ian Readin omien sanojen mukaan hänen mestarintyönsä Rune-Gildia varten. Yhdeksän tyylillisesti ja temaattisesti yhtee asettuvaa kappaletta, jotka pyörivät pohjoisen mytologian ympärillä. Erittäin mainio näyte sekä yhtyeen vahvoista että heikoista puolista. Fire + Icen sävellykset ovat kauniita ja kekseliäitä sinällään pieni-
muotoisessa haikeudessaan, ja sanoitukset ovat Readia luovimmillaan, käyttäen tavallista selvästi vähemmän loppusointuisuutta.

 

Artisti: Fire + Ice
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fremdheit / Tesco
Julkaisuvuosi: 1996
Kokonaiskesto: 42:42
Kappaleita: 9

Ikävä kyllä hän ei osaa laulaa. Tai siis teknisesti kylläkin, mutta esitysinto ja tekniikka eivät paikkaa äänen lähes täydellistä puutetta. Mikäli kuulija ei omista erinomaista sävelkorvaa, tai on muuten tottunut neofolkin erityispiirteisiin, se ei kuitenkaan haittaa. Levyn helmet, nimikappale, ...Of Midgard ja Holy Mead, ovat kiistämättömän kauniita, ja osoittavat erittäin hyvin sen, että esitysteknisistä puutteista huolimatta monella tämän lajityypin artistilla on paljon annettavaa. Eivätkä heikommat hetket, edes progen suuntaan venyvä Weirdstaves, pilaa tunnelmaa.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot