Faust - The Land of Ukko and Rauni

Taltiointi Faustin keikalta Helsingin Tavastia-klubilla huhtikuussa 2000. Juuri tällainen livelevy osoittaa yhtyeen parhainta osaamisaluetta: omien teemojen taitavaa variointia. Mukana on laaja kirjo Faustin tuotannosta, mutta painopiste on kuitenkin eniten loistavan ravvivando-albumin puolella. Yksikään versioista ei aivan nouse studiotaltiointien tasolle, mutta jokainen niistä puolustaa paikkaansa vähintäänkin omaperäisyydellään.

 

Artisti: Faust
Formaatti:2CD
Levy-yhtiö: Ektro
Julkaisuvuosi: 2000
Kokonaiskesto: 52:10 + 32:10
Kappaleita: 7 + 3

Faustiahan ei voi jakaa arvosteltaviksi osiksi, joten kuvauksena riittänee, että kerron surinaa, kitaraa ja törinää yhteen fuusioituna riittävän raskaammankin käyttäjän tarpeisiin. Erityisesti wir brauchen dich no#7 kunnostautuu tällä saralla. Kokonaistyylistä radikaalimmin poikkeavat intiavaikutteinen vagary ja lähes dark ambientiksi menevä whispering during the war.

Ei missään tapauksessa Faustin paras levy. Ei myöskään se kiekko, josta tutustuminen bändiin kannattaa aloittaa. Silti ansiokas ja yhtyeen kokonaiskuvaa täydentävä julkaisu. Lisäksi ilahduttaa nähdä juuri kotimaisen firman julkaisevan tällaisen kansainvälisen tason aktin Suomen keikan taltiointi. Parhaimmillaan kotona pimeässä ja lujaa soitettuna. Kaiku on upea.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot