Valkyrend Varieté - s/t

Nokialainen Valkyrend Varieté on hyvin hankala määriteltävä. Sen linjan ainoa hallitseva piirre on hienoisen melankolian kuuluminen läpi kaikista kappaleista. Itse biisit ovat sekoitus useita tyylejä, mutta ikävä kyllä jäävät kaikki juuri siksi puolitiehen.

 

Artisti: Valkyrend Varieté
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2003
Kokonaiskesto: 12:18
Kappaleita: 3

Swinger of InScythe on kuin valikoima palasia progesta (Fish:in varhainen soolotuotanto tuli välittömästi mieleen) ja tyypillisestä aikuisrockista, soitettuna akustisesti mutta goottihengessä ja höystettynä vielä muutamilla metallilainoilla (biisin melodiarakenne on kuin suoraan Covenantin Nexus Polaris-albumilta, samoin parit vokaaliosat). Twilitia on goottia, progea ja erityisesti 90-luvun alun metallilevyjen väliballadeja. Kolmantena oleva Velvet Night's Mysticism of Melting SnowHearts on folkmetallia, aikuisrockia ja loppua kohti myös ihan ehtaa folkkia Changesin hengessä. Kaikki pysyvät varsin hyvin kasassa, mutta osia on liikaa. Bändi tarvitsisi ehdottomasti selkeämmin oman linjan, tai ainakin sen pitäisi valita vain yksi tai kaksi edellä mainituista tyyleistä ja pitäytyä toistaiseksi niissä. Nyt kaikki on tuttua, sekä melodisesti että vokaalisesti. Se on sinällään kovin sääli, sillä muut asiat ovatkin jo varsin hyvin kohdallaan. Soitto on teknisesti ihan OK vaikka kaipaisikin ehkä vähän lisää ilmavuutta, samoin laulu (aksentti mukaan lukien) pelaa paremmin kuin monella jo itsensä läpi lyöneellä metalli- tai folkbändillä. Tekstitkään eivät ole kappaleiden nimiä lukuun ottamatta korneja ja todennäköisiä sanavirheitä on hyvin vähän. Ja biisien sisäinen rytmitys pelaa oikein hyvin.

Tällä hetkellä ollaan vaiheessa jossa bändiä kuuntelisi jo ihan mielellään ravintolassa vaikka ei tuntisi sitä lainkaan ennestään. Silti kannattaisi ehdottomasti ottaa lisää riskejä, ja lähteä tekemään selkeämmin ihan omia juttuja. Nyt jäävä fiilis on "ihan kiva", ja se ei riitä.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot