Ortsgruppe - Totenkopfverbände & Ortsgruppe - Vernichtungslager
Kotimainen Ortsgruppe tekee musiikillisesti tasokasta raskaselektroniikkaa, jossa on huomattavan kekseliäitä looppeja ja koukkuja. Mukana on toisaalta myös aivan ylipitkiä sampleja, joille annetaan turhan paljon tilaa niitä paljon kiinnostavamman äänimaailman sisältä. Demoista ensimmäinen on selkeästi parempi, pitäen tasapainossa hitaan massiivisuuden ja rujommat hälyosat. Erityisesti Widerstand-raidalla sekä raskaat että populaarimilitantit palaset pääsevät toimivaan sujuvasti yhteen.

Artisti: Ortsgruppe
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2003
Kokonaiskesto: 25:34 min
Kappaleita:
4

Artisti: Ortsgruppe
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 31:09 min
Kappaleita:
4

Vernictungslager ei ole aivan yhtä kliseinen, mutta ei yhtä tehokaskaan. Avausraidan yritys yhdistää noiea suomenkieliseen ortodoksimessuun ei oikein toimi. Vähän samoin käy hitaan propagandapuheen kyllästämälle Gefolgschaftille. Yleisesti ottaen, niin kauan kuin artisti ei anna tilaa puhesampleille, pysyy tavara erittäin hyvin kassa, mutta heti kun tulee tekstiä, tehot heikkenevät. Ainoa poikkeus tässä säännössä on They Humilate Us Properly, jossa molemmat on saatu pelaamaan riittävästi yhteen.

Suurin ongelma levyn vakavasti ottamiseen on osittain ulkomusiikillinen, ja vaatii huomattavaa hiomista. Natsikliseitä on aivan joka puolella, yhtyeen nimestä kappaleiden otsikoihin ja sampleihin asti. Ne herättävät automaattisen vastareaktion koko hommaa kohtaan, jos eivät jo poliittis-eettisistä syistä, niin ainakin siksi että industrialissa kyseisillä asioilla shokeeraaminen kaluttiin loppuun jo kymmeniä vuosia sitten. Pakkamalla hyvän musiikin näin kliseiseen viitekehykseen artisti ei tee työlleen kuin hallaa.

Melkein valmista tavaraa, kunhan samplejen käyttö tiivistyy, tyhmät assosiaatiot siivotaan pois ja taustasuhinoita säädetään hiukan paremmin kokonaisuuksiin sopiviksi.


Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot