Marko & Myky – Mekonium baby

Marko & Myky on itse asiassa Marko Vierikon (Salakapakka Sound System) projekti, jonka lähteenä on käytetty hänen alle vuoden ikäisen tyttärensä luomia ääniä. Avausraita Sandman koostuu vääristynyttä sähkökitara-noisea muistuttavasta dronesta, joka tosiasiassa on kyllästettyä lapsen kitinää. Mukana on myös hakattua purkkia. Nimikappaleessa on nippu luupattuja vokaaleja, ja loppua kohden mainiota suhinaa. Se on rakenteellisesti hieno, mutta rasittavaa kuunneltavaa.

Artisti: Marko & Myky
Formaatti: 3" CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2009
Kesto: 21:35
Kappaleita: 7

Keskellä olevat kaksi leikkisyntetisaattoria luuppaavaa raitaa sen sijaan ovat kaikilla tasoilla toimivia. Voi itku on, kuten arvata saattaa, hidastettua itkua, eikä erityisemmin vakuuta. Viimeisellä raidalla on hidasta itkua ja sydänääniä.

Vauvan äänistä koottu musiikki on lähes aina hankalaa lähestyttävää, niin myös tällä kertaa. Vierikko on kuitenkin niin taitava, että tällä kertaa yhdistelmä toimii hämmästyttävän hyvin. Mekonium baby ei silti ole aivan samaa tasoa kuin Salakapakkana julkaistu tavara, mutta tekijänsä sävellyskyvyistä se on todella vakuuttava näyte.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Marko & Myky is actually the project of Marko Vierikko (Salakapakka Sound System), the source of which are sounds created by his less than a year old daughter. The opening track, Sandman, consists of distorted guitar –like drone, which is actually saturated baby cry. There is also some beaten can in the mix. The title piece consists of a bunch of looped vocals, plus some nice rustling towards the end. It is structurally great, but an irritating listen. In contrast, the two middle tracks which loop a toy synth function on all accounts. Voi itku is, like the name in Finnish suggests, slowed-down crying - and not very impressive. On the last track there is more slow crying, accompanied by heartbeat sounds.

Music made out of the sounds of children is always hard to approach, and this disc is no exception. Vierikko is, however, so skilled that this time the pieces do work to an amazing degree. Mekonium baby is not as good as his material under the Salakapakka moniker, but it is an impressive display of the artists compositional ability.

Jiituomas