Machine Park - Swamp World

Machine Parkin neljän kappaleen pituinen demo-ep Swamp world on hämmentävän epätasainen sekoitus huolellisia kokonaisuuksia ja täysin yhteensopimattomia elementtejä. Sen taustat ovat erittäin toimivaa perinteistä (oikeastaan retro-) Euro-EBM:ää, muistuttaen myönteisessä mielessä vahvasti sellaisia vanhoja klassikkoja kuin Front Line Assemblyn legendaarinen Tactical Neural Implant tai amGodin Half Rotten and Decayed. Erityisesti Watchmen on melodisesti täysin vertailukelpoinen genren isoimpiinkin hitteihin nähden, sisältäen tarpeeksi runsaasti pikkuelementtejä jotka pitävät monotonisuuden poissa. Muut kolme kappaletta, varsinkaan Dust to Dust, eivät yllä aivan samaan tasoon, ja jäävät hetkittäin jopa häiritsevästi junnaamaan paikoilleen.

 

Artisti: Machine Park
Formaatti:
CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2003
Kokonaiskesto:
15:44
Kappaleita: 4

Tultaessa vokaalipuoleen alkavatkin sitten kiekon varsinaiset ongelmat. Laulu on miksattu liian etäälle musiikista, ja jää irtonaiseksi elementiksi joka pikemminkin kilpailee melodian kanssa kuin tukee sitä. Genreen sopivalla tavalla kornit lyriikat eivät myöskään pääse oikeuksiinsa suoraviivaisesta laulutavasta johtuen, ja jää epäselväksi onko kyse tahallisesta yliampuvuudesta vai ainoastaan "lyriikka välttämättömänä pahana" -koulukuntalaisesta yrityksen puuttesta. Mielestäni kokonaisuuteen olisi selkeästi paremmin asettunut alan kliseitä korostava VNV Nation-tyyppinen selkeä vokalisointi, ja sellaisella varustettuna ainakin Watchmen olisi aivan valmista listatavaraa jopa kansainvälisessä mittakaavassa. Enkä siis edes tarkoita laulajan vaihtamista, ainoastaan laulutavan.

Nyt lopputuloksesta jää koko levyn osalta hieman paha maku suuhun. Ei tippaakaan osaamattomuuden tai sävellystaidon puutteen takia, vaan siksi että siitä on kovin helppo huomata miten paljon paremman lopputuloksen olisi muutamalla muutoksella voinut saada aikaan. Niin vahvoja jo valmiit osat ovat. Toivottavasti palaset loksahtavat pian kokonaan kohdalleen. Jään innolla odottamaan.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot