Kuuraparta - s/t

Kuuraparran (nyk. Nostatus) demo on vartti lyhyitä biisejä soitettuna pääasiassa 10-kielisellä kanteleella reippaassa folk(lore) -hengessä. Mukana on kolme kokonaan akustista biisiä ja kahden niistä sähköisemmät/metallisemmat versiot jotka toimivat selvästi kanteletulkintoja heikommin.

 

Artisti: Kuuraparta
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: omakustanne
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 15:08
Kappaleita: 5

Ainekset ovat sinällään hyvin vähäiset ja yksinkertaiset, eli musiikki koostuu lähinnä vain simppelistä melodiasta ja sen mukana kulkevasta hoilauksesta. Poikkeuksen muodostaa sanoitettu Syöverpinta, joka on ehdottomasti onnistunein kappaleista. Paranneltavaa on vielä paljon, sillä soitto saisi olla tarkemmin perinnemusiikiksi erottuvaa (kantele käy usein liian lähellä kitaralta kuulostamista) ja pelkkä viikinkihenkinen hyminä alkaa pitkästyttää turhan äkkiä. Silti on sanottava, että homma paikkaa puhtaalla asenteella oikeastaan kaikki puutteensa. Siinä on jotakin selittämättömän mukaansatempaavaa, samalla tavoin kuin lähimmissä vertailukohteissaankin (esim. Ilgi tai Blood Axisin folk-materiaali). Pienet virheet vain unohtaa musiikin tempaistessa mukaansa.

Lisää sanoituksia ja parempi tuotantojälki, niin Tenhi saa tästä Frostheimin sooloprojektista todella vahvan kilpailijan.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot