Eleczema - Promo 2007

Tuntuu kenties hieman oudolta arvioida demona levyä, kun tietää että takana on niinkin kokenut konkari kuin STROM.ec:n Toni Myöhänen.

 

 

Artisti: Eleczema
Formaatti: CD-R
Julkaisuvuosi: 2007

Kesto: 35:01

Kappaleita: 6

Promolevyn avaa mahtipontinen intro jossa rahisevaa rytmistä looppia tukee pahaenteinen analogisyntikka ja pienet taustaäänet luovat lisätekstuuria muuten hyvin Saksa-industrial henkiseen jyräykseen. Female Rat:issa päästään kunnon ilkeästi kirskuvan voimaelektroniikan pariin, jossa on juuri sopivan mielenkiintoinen kokonaiskuvia ilman että se syö tärkeää soundin nuhjuisuutta. Verisyntini-raidassa päästään enemmän STROM.ec-maisen massiivisesti kaikuviin soundeihin ja hienostuneempaan äänityöskentelyyn. Tekijän tausta paistaa tässä vaiheessa sen verran vahvasti läpi että jos en tietäisi tämän olevan toisen STROM-miehen tuotantoa, olisin tässä vaiheessa voinut olla varma kuuntelevani Cloamaa. Washing My Hands on Female Rat:ista vapaamman meluisasti pauhaavaa, enemmän Grunt-henkistä voimaelektroniikkaa. Open the Gates to the Irrational ja untitled preview ovat taas äänimaisemallisempia noiseraitoja, ja jälleen hyvin tehtyjä sellaisia.

Ei tähän paljoa muuta auta sanoa kuin että herra Myöhänen kyllä tietää mitä tekee ja tämä promomateriaali olisi kaikin puolin julkaisuvalmista tavaraa. Yhden ainoan pienen kulmankohotuksen voin antaa varsin laajasta raskaan industrialin eri tyylien kirjosta (esimerkiksi Female Rat paistaa joukosta selkeästi muita raitoja lo-fi soundisempana), mutta sekin tuntuu melko aiheettomalta näpäytykseltä.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot