Death in June - Rule of Thirds

Paljon vettä on virrannut Reininjoessa siitä kun Death in Junelta viimeksi on kuultu uutta materiaalia, niinkin paljon että yhtye on melkein ehtinyt vaipua unholaan. Uudella albumilla Douglas Pearce on karsinut turhat lisukkeet pois musiikistaan ja luottaa nyt hyvin pelkistettyyn reseptiin; poissa ovat syntikat, hanurit, mahtipontiset rummut, kellot, helistimet ja muut tilpehöörit.

 

Artisti: Death in June
Formaatti: CD / 2x10"
Levy-yhti÷: Neroz
Julkaisuvuosi: 200
8
Kesto: 48:58

Kappaleita: 13

Myös DIJ:tä aikaisemmin leimannut viha ja katkeruus on ainakin pehmennyt hieman. Valitettavasti se mitä jää jäljelle ei ole paljoa: Douglas P:n laulu, kitara, kolkohko soundi ja kourallinen kappaleita jotka lähes kaikki kuulostavat sataan kertaan kuulluilta. Kaikki tämä pakattuna kansiin, joissa Douglas vaihteen vuoksi poseeraa naamarissa ja maastohaalareissa.
Levyltä löytyy toki kohtalaisen hyviä kappaleita, joista yksi omaa yksinkertaisesti tarttuvien säkeidensä puolesta hittipotentiaalia; yhdeksäntenä soiva Truly Be. Muut levyn raidat jäävät nopeasti unohduksiin. Jos seitsemän vuotta sitten ilmestynyt edeltäjä All Pigs Must Die oli pettymys, on Rule of Thirds vielä enemmän sitä. Jos sen sijaan koet että vuosien odotuksen jälkeen taas uusi kiekollinen samanlaisia DIJ-rallatuksia on taivaan lahja, niin osta ihmeessä tämäkin.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot