Death in June & Boyd Rice - Alarm Agents

Douglas P. ja Boyd Rice sekoilevat yhdessä taas pitkästä aikaa, John Murphyn säestyksellä. Nimestä ja tekijöistä voisi arvata kyseessä olevan jotain hyökkäävää ja provokatiivista, mutta tämä levy osoittautuu rauhallisimmaksi mitä tämä kaksikko on tuottanut. Alarm Agents:illä eivät pata- tai marssirummut pauku, eikä melu raasta, levyn avaavaa hälytyskelloa lukuunottamatta.

 

Artisti: Death in June & Boyd Rice
Formaatti: CD / LP
Levy-yhtiö: Tesco / Neroz
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 53:05
Kappaleita: 18

Rauhallisuus onkin levyn ainoa yllättävä piirre, sillä muutoin kyseessä on niin tyypillistä Rice/Pearce-tuotantoa kuin vain voi: akustista kitaraa, tuikuja, kevyitä melodioita ja Ricen puhelaulua. Jo toisena soiva Black Sun Rising kertoo pelkällä nimellään että tuttuja polkuja tallataan. Lempeä haikeus ja melodisuus yhdistettynä merelliseen teemaan leimaavat tätä levyä ja luovat siitä myös hyvin yhtenäisen kokonaisuuden. Merta symbolisesti käsittelevä teema nivoutuu hyvin levyn tyylilliseen ilmaisuun, joka ehkä korostuu omintakeisimmillaan kappaleessa Storm on the Sea (out beyond land). Levylle mahtuu onneksi hieman kokeellisempiakin kappaleita, koska melodisia kitararallatuksia ei jaksa kuunnella loputtomiin. Kappaleet kuten Deeper than Love, joka kokeellisuudesta huolimatta onnistuu upeasti heijastamaan aihepiiriä, tekevätkin paljon levylle joka muuten jäisi turhan latteaksi.

Pikaisesti Alarm Agentsiä voisi kuvailla taas uudeksi Pearce/Rice-yhteistyöksi, joka ei sinällään paljoa poikkea. Jos levylle antaa tilaa, sen omintakeinen haikea (ainakin kyseisille herroille) tyyli ottaa kuitenkin valtaansa, joten se vaatii hieman lämmittelyaikaa. Levystä paistaa omituinen kypsyys ja rauhallisuus - ovatko vanhat provokaattorit käyneet niin iäkkäiksi että ovat ripustaneet kaiken vihansa ja uhmansa naulakkoon? Ehkä eivät kuitenkaan. Varsin tyylikäs levy, vaikka ei pärjää samojen tekjöiden parhaille yhteistöille kuten Wolf Pact tai Scorpion Windin Heaven Sent.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot