Deutsch Nepal - The City of Stone

Lina Baby Doll tekee kunniaa Albin Juliuksen Hau Ruck!-levy-yhtiölle antamalla tämän julkaista tämän uuden Deutsch Nepal -kymppituumaisen. Tapansa mukaan Hau Ruck! ei ole pahemmin uutisoinut tätä rajoitettua julkaisua. Nopeasti se kuitenkin tuntuu menevän käsistä ja luulen että vuoden loppuun mennessä levyn hankkiminen saattaa jo vaatia hanakampaa etsiväntyötä.

 

Artisti: Deutsch Nepal
Formaatti: 10"
Levy-yhtiö: WKN / Hau Ruck!
Julkaisuvuosi: 2003

Painos: 600 kpl.
Kappaleita: 2

The City of Stone sisältää kaksi kappaletta jotka ovat taas virkistävän erilaisia Deutsch Nepalin aikaisemmista julkaisuista. Jälki on taas hieman karkeamman oloista, mikä mielestäni sopii artistille erinomaisesti. Konerytmien sijaan kappaleet pohjautuvat ihan oikealle rummutukselle ja Linan laululle. Kohinaa ja meteliä löytyy luonnollisesti myös jonkin verran. A-puolella oleva levyn nimikkokappale on hitaampi ja hartaampi tuotos, joka on selkeästi sukua A Silent Siege -albumin Tintomara/Thiudinassus:ille sekä Erosion:in How Low...:lle, mutta ei kuitenkaan yllä ihan niiden tasolle, vaikka sen lopussa onkin hieno instrumentaaliosio. Todellinen helmi on B-puolen We Will Always Be Afraid, jossa on enemmän voimaa sekä rummutuksessa että laulussa. Kappaleessa piisaa karua energiaa ja se jää välittömästi päähän soimaan. We Will Always Be Afraid on mielestäni ehdottomasti Deutsch Nepalin parhaimmistoon lukeutuva kappale.

Tällainen pelkästään kaksi kappaletta sisältävä harvinainen vinyyli (jostaa saa kuitenkin pulittaa vähintään kokopitkän CD:n hinnan) ei ehkä ole metsästyksen vaivan arvoinen kenelle tahansa, mutta Deutsch Nepalin ystäville tämä on pakkohankinta.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot