Des Esseintes - Mondo Macabro

Des Esseintesin uusi CD Mondo Macabro ei ole varsinainen uusi albumi, vaan kokoelma kaikesta artistin uran alkuaikana vinyylillä julkaistusta materiaalista (joka luonnollisesti alkaa olla varsin vaikeasti saatavilla). Tämä tarkoittaa käytännössä Muse/Succubus-seiskaa (2000), splittejä Negru Vodan ja Magmaxin kanssa (molemmat 2001) sekä On/Off-seiskaa (2002). Loppuun on lisätty vielä kolme julkaisematonta raitaa vuosilta 1998 ja 2003.

 

Artisti: Des Esseintes
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Malignant
Julkaisuvuosi: 200
6
Kesto: 72:27

Kappaleita: 12

Aluksi tällainen pienjulkaisujen kokoelma tuntuu minusta tylsältä ajatukselta, mutta saman tien kun laittaa levyn soimaan tajuaa kuinka täyttä rautaa Des Esseintes on ollut alusta alkaen. Magnus Sundströmin tyyli yhdistää karua death industrial-soundia harkitusti käytettyihin neoklassisiin sampleihin ja suoranaisiin tappajarytmeihin, joista osa on tanssilattiakelpoisia ja osa brutaalimpaa tehdasmäiskettä, osuu suoraan ainakin omaan makuhermooni. Samalla voi todeta että Sundströmin tapa julkaista hyvin säästeliäästi uutta materiaalia tarkoittaa myös sitä että lähes kaikki mitä mies julkaisee on todella ensiluokkaista materiaalia, eritoten näillä pienjulkaisuilla. Ainoat heikommat lenkit ovat loppuun tungetut julkaisemattomat raidat Strange Tremors ja Like Myself, jotka nyt eivät vaan ole kovin kummoisia. Ihan viimeiseksi on säästetty vielä viehättävän karu originaaliversio raidasta Les Diaboliques-raidasta Discontinued.

Levyllinen täyttä rautaa, jonka ostamatta jättämättä voi harkita vain jos kaikki yllämainitut vinyylijulkaisut löytyvät jo hyllystä. Vaikka itseltäni uupui näistä vain Muse/Succubus ja splitti Magmaxin kanssa, ei ole kysymystäkään etteikö levyä olisi kannattanut hankkia. Ja niille jotka ovat vasta tutustumassa Des Esseintesiin on tämä se ehdoton paketti, sillä tässä on vain niin paljon enemmän kuin sinällään loistavalla Les Diaboliquesilla. Paketti joka osoittaa että Des Esseintes kiistatta asettuu Ruotsin kermaan artistina joka todella tietää mistä kunnon teollisuusmusiikissa on kyse.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot