Des Esseintes & Diskrepant - Folie á deux

Ruotsalaiset Magnus Sundström (The Protagonist) ja Per Åhlund esittelevät tällä split-EP:llä taitojaan omilla, vähemmän tunnetuilla, projekteillaan.

 

Artisti: Des Esseintes & Diskrepant
Formaatti: MCD
Levy-yhtiö: Fin de Siécle Media
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 500 kpl.
Kokonaiskesto: 24:28
Kappaleita: 4

Des Esseintes on siis periaatteessa the Protagonistin sivuprojekti, mitä ei heti uskoisi voimaelektroniikkamaisten rätinälooppien käynnistäessä levyn. Des Esseintes käyttää taitavasti hyväkseen monipuolisia elementtejä, rätinää, kuorolaulua, tunnelmallista taustavinkunaa ja rytmistä pauketta ja kolinaa. Hyvin läheinen vertauskohde lienee Deutsch Nepalin uudempi tuotanto. Deutsch Nepaliin verrattavissa on myös se taito, jolla Sundström tasapainottelee junnaavan monotonisuuden ja kappaleen kehittymisen välillä; saman junttauksen päälle kasvaa koko ajan lisää elementtejä kunnes se kymmenen minuutin ylittäessään on jo kasvanut hyvinkin mahtipontisiin mittasuhteisiin. Uskallan sanoa että tämä on ruotsalaista perinnetindustrialia parhaimmillaan.

Diskrepant pääseekin tuon jälkeen yllättämään hyvin suoraviivaisella ja korvia riipivällä noisella. Tässä ei ole sen kummemmin rakennetta, vain yksinkertaista ja likaista koneellista särinää jota eivät turhat hifistelyt tai steriili tunnelma pääse häiritsemään. Kappaleita on vaikea erottaa toisistaan, ainoastaan viimeisen ...and the machines laughed at mankind:in lopussa melu vaihtuu rauhalliseksi dronehurinaksi.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot