Control - Misanthrope

Control jyrää taas. Tämä on tietääkseni jenkkiläisen voimaelektroniikka-artistin kolmas kokopitkä jonka on julkaissut saksalainen L.White Records. Täytyy sanoa että tällä kertaa L.Whiten kansitaide sopisi paremmin jonkun muun genren levyyn, mutta sen ei pidä antaa haitata.

Levy käynnistyy tunnuksenomaisella matalalla bassolla, yllättävän hiljaisesti, kunnes aaltomaiset särinäpyyhkäisyt tuovat enemmän ulottuvuutta. Aineksia ja yksityiskohtia riittää taas kaikille taajuuksille ja päällekkäisiä kerroksia on todella paljon.

Artisti: Control
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: L.White Records
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 500 kpl.

Kokonaiskesto: 53:37
Kappaleita: 9

Muutosta on kuitenkin tapahtunut ja sen huomaa heti alusta: kappaleet eivät ole niin hyökyvän myrkyisiä ja kaoottisia kuin Algolagnia:lla, vaan kappaleet rakentuvat enemmän toistuvuuteen ja rakenteellisuuteen niin että esim. pulssimaisten rätinäaaltojen väliin jaa aina pieni hengähdystauollinen ilmaa. Muuten ääni on hyvin sähköinen ja koneellinen, mutta väkivaltaisuudesta ei ole tingitty. Siinä missä Algolagnia oli kuin kaiken tieltään tuhoava pyörremyrsky, tuntuu Misanthrope enemmän armottoman täsmälliseltä tappononeelta, huipputeknologiselta tankilta joka systemaattisen pysäyttämättömästi, noh, tuhoaa kaiken tieltään. Vaihteluakin löytyy - esim jo kolmas kappale Predator muuttaa levyn suuntaa tehdaskolinalla ja hitaammalla rytmikkyydellä, ja Murder Epidemic:iä voisi kuvailla jopa tunnelmalliseksi. Kun tätä tarkemmin kuuntelee, tulee minulle aika vahvasti mieleen STROM.ec:n The Neural Architect-albumi, ja se ei ole ihme, sillä STROM on kyllä yhdessä Controlin kanssa uuden, sähköisemmän voimaelektroniikan ehdotonta kärkeä!

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot