Buben - Lever


Valkovenäläinen Vladislav Buben tekee kokeellista musiikkia useiden eri projektien alla. Lever edustaa tyyliltään lähinnä tavallisempaa, ei-synkkää, ambientia, mutta mukana on myös mm. kevyttä radionoisea ja useita Pan Sonicin mieleen tuovia osuuksia. Sen soundimaailma on välillä hyvin hajanainen, mutta poikkeuksetta erittäin kaunis. Tuotantojälki on todella onnistunutta, ja sekä tuo musiikin kaikki sävyt esiin että luo niihin oudon lämmön tunteen. Jälkimmäinen tekijä on hyvin oleellinen osa kokonaisuutta, sillä ilman sitä monet käytetyistä elementeistä jäisivät hyvinkin kliinisiksi.

Artisti: Buben
Formaatti: mp3
Levy-yhtiö: Protoplazma
Julkaisuvuosi: 2007
Kokonaiskesto: 39:15
Kappaleita: 6


Albumilla on monia raitoja jotka menevät luokkaan "erittäin kiinnostava", mutta eivät ole sen enempää. Seassa on silti myös helmiä, varsinkin Space Trackers, ja niiden avulla myös vähemmän iskevä materiaali sulautuu erinomaiseksi jatkumoksi. Buben on suhteellisen helppoa kuunneltava, mutta silti toistuvasti mielenkiintoista. Levyn (ilmaista) lataamista voi siis hyvin lämpimästi suositella.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Vladislav Buben, from Belarus, creates experimental music under several different project names. Lever contains mostly ambient of the more ordinary, non-dark kind, but on it is also things like light radio noise and many Pan Sonic-like parts. Its soundscape is quite dissonant, but at all times very beautiful. The production quality is excellent, both giving all the shades of the music a chance to shine and making them feel strangely warm. This latter thing is a very important part of the whole, because without it, many of the elements Buben has used would remain very clinical.

There are many tracks on Lever that fall into the category of "very interesting", but aren't anything more than that. Yet there are gems between them, especially Space Trackers, and those meld even the less hot stuff into a great whole. Buben is quite easy to listen to, yet stays interesting without problems. So I can easily recommend the (completely free) downloadingof this album.

Jiituomas