Bearly Queen - Rainbow's End?

Kolmannella albumillaan Bearly Queen sitten lunastaa sen mitä edelliset kiekot ovat antaneet odottaa. Kolme varttia minimalistista ambientia, Moljebka Pvlsen hillityimpien teosten hengessä. Kiekon avaa sen "bonusraita", 8-minuuttinen Summer Song 2007 (Grass Smells Funny), joka on lähes pelkkää suhinaa pienin sävyvaihteluin.

Artisti: Bearly Queen
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Luovaja
Julkaisuvuosi: 2009
Painos: 50 kpl
Kesto: 45:43
Kappaleita: 2

Nimiraita ei sekään hirveästi muutu, mutta ei se missään tapauksessa ole tippakaan tylsä, ainakaan tottuneemmalle ambientin kuuntelijalle. Kolketta ja pulputuksia on juuri sopivassa määrin, että teos virtaa koko ajan eteenpäin. Tällaista äänimaisemaa on kuultu lukuista kerrat ennekin, mutta se ei tarkoita, etteikö tästä nauttisi paljon.

Erittäin hyvää, vaikkakin tavallisehkoa, synkkää ambientia.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

On its third album, Bearly Queen does that which the preceding records promised. Three quarters of an hour filled with minimalist ambient, in the vein of Moljebka Pvlse’s most restrained works. The disc starts with its "bonus track", the eight-minute Summer Song 2007 (Grass Smells Funny), which is basically just wind-like sounds with tiny tone changes. The title track doesn’t contain that many changes either. Yet it’s by no means boring, especially to an experienced listener of ambient. There’s just the right amount of bubbling and clanging to keep the whole thing flowing onwards. This sort of soundscape has been heard several times before, of course, but that does not mean it’s any less enjoyable because of that.

Very good, if somewhat ordinary, dark ambient.

Jiituomas